Äääääntligen!!!!!!!!!

Jag är klar med tapeterna i hallen!!!!!!!!! Nu är det "bara" sovrummet kvar, o där har inte hänt nåt än...mer än rivna tapeter o väggar...

Nu ska jag gå o handla lite mat, är urhungrig!!!!!!!!

Liten paus

Gud vad det är jobbigt att tapetsera!! Om ändå elledningarna hade varit inuti väggen, nu ligger de ju utanpå. Det gör saken otroligt mkt knepigare. Har bara en liten bit kvar nu men det är den jobbigaste biten...
Höll på o skära mig i munnen på ett rakblad förut också, tänkte inte på att det var ett rakblad...så när jag behövde händerna fria stoppade jag in det mellan läpparna. Wiii vad det kunde ha gått illa!! Rakblad är bra att skära tapeter med men inte bra att skära läppar med!! :(

Nu har jag äntligen fyllt på min mobil också, det var ett tag sen sist nu. Och bokat tågbiljetter till Åmål nästa fredag. Ska bli kul att umgås med tösera!! :) Ska ner till stan en kortis sen om jag hinner, annars får jag väl ta det imorgon. Fast jag hade tänkt o bara ta det lugnt imorgon. Ev ska vi ut en sväng till FFs mamma. De kommer hem från Kap Verde idag, säkert solbruna o fina!! Fuskigt...

Nä nu är det tillbaka till tapeterna...

Rally o tapeter

Min förmiddag har hittills bestått av att springa mellan tvättstugan o rallyradion...Däremellan hänger jag upp några tapetvåder. Jag gillar att ha mkt på gång samtidigt!! :)
Måste hinna med en sväng på stan också, men tapeterna ska upp först av allt!!!!

Nu ska jag ringa fastra mi!!

Att älska eller inte älska

Hittade ett inlägg i en blogg som nästan rakt av kunde ha skrivits av mig själv...

"Det sägs..

.. att man inte kan ta hand om andra om man inte kan ta hand om sig själv.
Det säg att man inte kan älska andra om man inte älskar sig själv.


Men jag kan ändå

Eller är det bara något jag tror? Är allt en lögn? Ren och ärlig falskhet? Är det så att jag inte alls kan ta hand om er, är det så att jag inte alls älskar er, eftersom jag varken kan ta hand om mig själv eller älskar mig själv?

Jag kan svara ärligt på den frågan i en hundradels sekund. Det är ingen lögn. Jag älskar er av hela mitt hjärta, kanske är det därför det inte finns någon plats kvar, kvar för kärlek till mig själv? Inte ens en mm. Den kärleken omvandlades till hat för längesedan. Det kanske är därför jag alltid satt mina nära och kära som prioritet 1? För när det händer dem något släpper jag allt och faller handlöst med ansiktet i marken. Även om min egen ork håller på att sippra ut och torka igen. Är det därför jag alltid får höra "Du tänker för mycket på andra, du måste tänka mer på dig själv"? Är det bara för att jag inte har någon kärlek till mig själv, eller är det för att jag är omtänksam? Kanske kan jag inte tänka på mig själv mer och prioritera mig själv som nr 1, eftersom det inte finns någon kärlek till mig själv? För visst är det så att man inte bryr sig om dem man varken håller av eller älskar? Eller?

Inte tar man hand om någon man hatar, inte älskar man någon man hatar. Inte heller bryr man sig om någon.. man hatar."

Jag hatar visserligen inte mig själv, men annars tycker jag detta stämmer rätt så bra faktiskt.
Kan inte somna så jag satte mig vid datorn en stund till...blev inte klar med hallen idag som jag hade hoppats. Måste bli imorgon, annars får jag inte träffa FFF :)

Det gick bra för FBK idag, krossade Brynäs rätt så rejält!! Det du Tore!!! :)
Får se i helgen hur det går på rallyt också, är riktigt spännande nu!! Jag hoppas....

Ja du Lisa, vi tänker väldigt lika. Jag kollade på de där boxarna på Åhléns, men de var dyrare där tror jag...kan kolla igen imorgon. Ska ner o kika in lite julklappar då tänkte jag. Och förhoppningsvis köpa lite dryck inför helgen! :)

Nej nu MÅSTE jag försöka sova lite.

Puss o gonatt


Pizza eller??

Äntligen fick jag tag i dig!! Skönt att få prata lite. det 'gôrviktiga' samtalet förut var tydligen en kille som väntade på pizza(!!!), ja ja, allt är ju relativt. :)



Hur omoralisk är du??

http://quiz.passagen.se/showQuiz.do?id=350


Mitt svar på denna quiz blev:

Många är de som sneglar avundsjukt på din moraliska person. Ditt rättvisepatos är vida berömt och du är en person att lita på. Men under din moraliska yta döljer sig ett omoraliskt djur som vill ut och ryta.

Man kan ju alltid hoppas på att detta stämmer. :)


yogaövning


vägran

Jag vägrar att låta det här påverka mitt goda humör. Har gråtit ur mig nu, och nu väljer jag att må bra igen.
Jag väljer att vara på bra humör, för det behöver jag.

Försökte ringa dig igen, men nu var det nån tjomme som väntade 'ett gôrviktigt samtal' så jag fick lägga på direkt... Prövar senare igen.

Kram

tårar till tusen

Tänk vad allt kan ändra sig från ena minuten till den andra. Platt fall kallas det. Sån känner jag mig nu. Jag blir så arg att jag tar åt mig. Pratade nyss med min så kallade mor. Blev utskälld för att jag undanhållt sanningen för henne. Men ber syster yster mig om det nu så gör jag det, för hennes skull. För att hon ska må så bra som möjligt. Det är det allra viktigaste. Sen stuntar jag i om mamma blir arg, men jag kan inte låta bli att ta åt mig ändå.... Aarrrgghh!!! Hela världen kretsar inte runt henne!!!! Åååå!!!!



Total lycka i själen

Mår så bra i min själ så jag tror inte det är sant...och känslan verkar ha kommit för att stanna. Hela sex dagar av lycka nu!! Underbart.

Man träffar inte många i sitt liv som man funkar perfekt med, och dessutom från allra första gången. Jag har många vänner, men det är inte alla som fastnar i hjärtat direkt. Inte alla som man kan prata om allt med. Inte alla som förstår en o tänker likadant, kanske innan en själv tänkt tanken... De vännerna vill man ha kvar resten av livet! Och de vännerna måste man va rädd om!
Du är en av de vännerna lilla Lisa Liten! Och det är bara lite drygt ett halvår sedan vi träffades för första gången. Vi har varit med om mycket den här sommaren o hösten, både glädje och sorg.
Nu ser jag fram emot nästa helg när vi ska umgås i Åmål o förhoppningsvis här i Karlstad också. Var ett tag sen sist du och jag gjorde Månen osäker!! :) Dags för det igen nu!!
Saknar Jojjo o Sara också, hoppas vi också kan ses nästa helg!! Och Emelie inte att förglömma! Baka gärna lite kanelbullar som jag kan fylla min frys med!! :)

Systra mi, du är i mina tankar. Igår var du fri ett par timmar, hoppas det kändes bra. Längtar tills vi kan ses igen, önskar allt vore bra nu. Önskar jag kunde fixa allt. Det skulle va underbart. Stoor kram!!

Nu ska jag o Diezel vandra runt Gubbholmen, hade dock varit mysigare med lite snö också. Försöker få upp julstämningen med julmusik o mys men det går trögt. Får nog baka lite pepparkakor i helgen. Och lussebullar.

Ikväll ska min hall vara klar, det är mitt mål. Om jag så ska tapetsera tills midnatt...sen kommer lite före o efter-bilder. Det lôver ja.

kram så länge

gräsligt, det är vad det är!!

Hur kan det bara sluta så?? Varför gifte de sig inte? Och varför kan Izzie få som hon vill? Och varför i helvete ska systern Grey börja där?? Attans säsongsavslutning!!!!!!!!!!!!!

Nu går jag o lägger mig bara för det. Får se hur sömnen blir när jag bara kan andas genom näsan...

Gonatt på er

Boktips

Det här är en mycket bra bok för er som gillar att pyssla. har använt den en hel del i mitt arbete som förskollärare o den är super!!

Trolldegsboken

Själv ska jag i år göra små figurer o måla och ha på julklapparna, det är gulligt. :)



tankar om att ge

Idag blev jag glatt överraskad, FFF ringde o frågade om jag ätit. Det hade jag ju inte, då köpte han med mat. Gulligt va!! Så nu sitter jag här mätt o belåten. :) Ska snart promenera med hundet o sen traska iväg till herrhagsgatan för att träffa lite mesiga bönder o snygga läkare.

Funderar o funderar...vad ska man hitta på i julklapp till FFF...det är svårt...

Nä nu blir det regn för hela slanten!!

Puss o kram

På bra humör

Igår var en bra dag...har faktiskt mått relativt bra sen i helgen. Det är en underbar känsla, som tyvärr inte infinner sig speciellt ofta nu för tiden. Men så bra som jag mådde i helgen har jag nog inte gjort de senaste tre åren, kanske det är ett bra tecken?!

Fast FFF undrade nog vad det var med mig igår, han frågade vad jag hade tagit för nåt.. :) Får väl hoppas att han tycker om mig när jag är som jag brukar va i vanliga fall. Alltså på bra humör mest hela tiden, pratar typ jämt o skrattar alldeles för mycket. Dessutom har jag så mkt överskottsenergi så jag inte vet vart jag ska ta vägen nånstans. Detta är ju helt klart en stark kontrast till hur jag är när jag mår dåligt... Men förhoppningsvis bara till det bättre?

Är det bra att hosta i tre månader?? Det har jag gjort nu, och det blir värre i sånt här väder (regn!!). Men jag har liksom vant mig, på em o kväll hostar jag knappt nåt o det är ju skönt.

Var på H&M idag o kollade efter nåt snyggt att ha på lördag, men hittade en go vardagstop istället. Får ta en sväng imorgon igen o se vad jag hittar då. Tänkte va i god tid med julkapparna i år också. Det är så kul att få hinna se lite på alla inslagna klappar innan man ger bort dem. Jag gillar att slå in paket o lägger ner alldeles för mkt tid på det egentligen, nästan lika mkt tid som på julkorten. :) Och de har jag inte ens börjat med än, när ska man skicka dem?? Det är ju roligare att få korten tidigt så man hinner njuta av dem, tycker iaf jag.

Ikväll är det Grey's Anatomy, sista för säsongen tyvärr!! Hur ska vi klara oss utan????

Ha de

Total frånvaro av motivation

har tagit fram alla grejer så jag kan sätta igång med tapeterna...igen. Blir ju aldrig klar med detta evighetsarbete. Men motivationen infinner sig tyvärr inte. Och snart hinner jag inte, ska träffa Linda på stan vid halv ett cirkus. Ska kika lite på julskyltningen o så. Underbart väder för det idag!! Strålande sol!!!! Skönt.

Idag ska jag bli bjuden på middag, ugnspannkaka. Det ska bli gottigt. Baka bröd tänkte jag hinna med också. Och besök hos psykologen. Och ringa syster yster.

Kom på en bra plan förut. Ska ju ner till Åmål nästa fredag. Sen ska ev Lisa Liten följa med upp till Karlstad. Idolfinal o mys på kvällen. Umgås o ha skoj hela lördag, och sen FESTA på kvällen!! En underbar önskeplan, hoppas den går i uppfyllelse bara.

Nu ska jag hoppa in i duschen o bli lite snyggare. Om det går. :D

Noll sömn härnu...

Kanske borde sova men det går inge bra... Sitter bara här vid datorn när jag kunde ligga i sängen o sussa.
Ja ja, får väl masa mig dit nu då. Ruskigt bra avsnitt av Prison Break idag iaf.

Puss o gonatt på er

kolla in det här... :)

.Måste slita mig.....från datorn nån gång tror jag!!
FFF var här förut o fick en matlåda. Jag gjorde köttbullar idag, hade slut på lök så jag testade med vitlökspulver i. Det blev faktiskt riktigt gott.
 Fick mina presentkort idag också, 500 kr på H&M - Gallerix - Åhlens. Skitbra!! Och detta bara av att surfa runt o kolla lite på gratisbio.se. Kolla ni också vettja!! Jättebra så här inför jul o allt.
www.gratisbio.se/?RecruiterID=20403

Nu blir det att ligga i soffan ett tag o vänta på Scofield!! :D

Ha de bra!!


Vill du vinna en bloggdesign?

Tipsar här om en tävling där du kan vinna en design av din egen blogg!! det vore allt kul det... :)
http://browneyed89.blogg.se

baka pepparkakor??

Avbitna Pepparkaksgubbar   Pipparkaka  

De här tuffa pepparkaksformarna hittar du hos www.coolstuff.se  Jag som älskar att baka gillar dessa skarpt, samlar ju på såna här... de bästa är så klart pipparkaksformarna!! :)

Hur svensk är du??

Hittade den här roliga listan, och tänkte att den snor jag... Var länge sen sist jag hade nån lista nu...

Hur svensk är du?
[x] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x ] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[x] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[x] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[x] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

Hmm...jag är 63% svensk, är det bra eller?? :)

jord i min vardag

Tror jag dör!! det är små spindlar o andra kryp mest överallt...inne i min lägenhet!! Jag tog ju in en kasse med mossa o annat bös igår, och med den tydligen halva skogens invånare också... Blä för dem!!
Har iaf gjort en mysig ljusbricka nu, och förberett adventsljusstaken med underbar mossa!! jag vill ju pynta överallt, men någonting säger mig att vänta tills tapeterna är uppe... :)

Nu tänkte jag drömma mig bort en stund, och kolla på filmen från när jag var på snorkelsafari i Egypten för två år sen... Vore underbart att åka tillbaka dit. Jag vill ju se pyramiderna... Det var alldeles för varmt då vi var där, så vi skippade pyramiderna. Mkt snorkling blev det, 32 grader i vattnet!! Även en ökentur med fyrhjuling hann vi med, till ett beduinläger. Det var coolt att se!! Ja ja, åter till vardagen...som just nu är full av jord o spindlar...

bilder från en underbar helg

Har haft en helt underbar helg. Bara tagit det lugnt. Långpromenader i skogen, lagat god mat, massage, kollat på skidor, sett nån bra film...och badat bubbelbad!!! Det var nog det allra bästa, otroligt mysigt!! :)
Det har varit så skönt att slippa stressa runt o göra massa saker. Sovit länge...det är ju alldeles tyst där ute i skogen!! Hade nästan glömt hur skönt det kan va.

Diezel har också njutit av skogen. När vi gått kanske tre kilometer har han sprungit typ en mil. Han springer fram o tillbaka på stigarna, upp o nedför berg, som en yster kalv ungefär. Och han blir nästan aldrig trött...vilar en liten stund när vi kommit in sen är det full fart igen.
Jag passade på att plocka mossa, kottar o fina pinnar inför adventspysslet. Ska bli kul att greja.

På lördag blir det tydligen utgång också. Blev bjuden på tjejfest, ska bli riktigt skoj!! Var ett tag sen man var ute nu...

Har försökt koppla bort alla tankar o sånt också i helgen, det har väl gått mindre bra när jag tänkt på dig... Hoppas du mår bättre!! Puss på dig.

Nu ska jag o Diezel kojsa i den egna sängen...mys.

Gonatt

        

Burr!!

Det kom in två snögubbar hos mig i morses...jag o Diezel!! Jösses vad det snöade och blåste. Nu har det lugnat sig lite. Hoppas på bättre väder imorgon för då har jag planerat in lååånga skogspromenader varvat med the och bubbelbad. Å vilken mysig helg vi ska ha ute i skogen!! Ska snart packa väskan tänkte jag. FFF ringde förut, och som vanligt hade de ändrat hans arbetstid...skulle jobba längre... :(

Jag har haft ett uppdrag i ett par dar härnu, skulle komma på vad vi ska äta under helgen. Jag är inte alls på nåt matlagningshumör så det får bli nåt enkelt. Förslag?? Tror dock inte det finns ngn pizzeria där ute, men man vet ju aldrig förstås... Skattkärr alltså, det är ju mitt ute i skogen... ;D

Har tvättstugan idag, det är härligt att tvätta!! Mindre härligt att jag måste ut o springa eftersom den ligger i trappuppgången bredvid min. (Nej, jag tvättar inte på Maxim...) Måste byta sängkläder också, för jag har haft hårigt sällskap de senaste nätterna. Det är ju så mysigt, men egentligen borde han väl sova på golvet...eller i soffan... Fast han trivs så bra bredvid mig. :)

Har ringt o ringt dig både idag o igår, men antingen är det upptaget eller så har du varit upptagen... Vill ju höra hur det är med dig. Hörde att du haft besök igår. Ska verkligen försöka komma ner till veckan, men vi får se... Sköt om dig!! /din kotte

Ha en bra helg allihopa nu!! Kram kram

Tät som en propp

Det blir man faktiskt när man försöker sluta med den attans dumma nässprayen...har så otroligt lätt att bli beroende av den där fulingen.

Middag har nyss intagits, ris och fisk med svampsås. Blev riktigt gott.
Matlådan från igår vart inte så uppskattad... "de där bönorna var ingen favorit precis"... Hmm, bönorna brukar jag kalla för gnochi o de är ruskigt goda. Men alla har vi ju olika smak. Hoppas fisken går ner lite bättre... =)

Har gjort absolut ingenting idag...tittat på "bonde söker fru" och "Grey's" från igår. Då var det ju fotboll som man inte ville missa. Ja, det var väl min dag. Suttit vid datorn ett tag också förstås, vad annars?? =)

Ska snart ringa dig och höra hur det går med dig idag. Hoppas du mår bättre. Tänker på dig. Kram

Ha de

Fågelkvitter?? Nää...

Ny dag och nya känslor. Vaknade av telefonen, orkade inte gå upp så det var att ringa tillbaka...Fick en ursäkt för kasta-luren-i-örat-igår, så det var ju bra...

Idag, ja vad händer idag.... Ingen aning faktiskt. Skulle vilja ta mig till Åmål o Lisa Liten m gäng, men det blir det väl inget av med tyvärr... Kanske jag skulle sno en bil eller nåt... Hmm...

Scones nästa!!

Mustmissbruk...

...som min goda vän Liten Lisa sa, jag kan bara hålla med! Inte kan man hälla ut det godaste i livet?? Fast jag vill inte heller bli en sockerbit så jag håller mig till lightversionen. Den är också god.

Pratat med min syster idag, det var skönt. Pratat med min mor, det var mindre kul. Pratat med min far, det gjorde lite ont. Pratat med min andra syster också, det kändes bra. Mkt prat idag, mår ju inte precis bättre av det. Men det är ju för en god sak så då får man bita ihop.

Själen min kunde mått bättre nu, den är rätt så splittrad och trasig egentligen. Jag vill räcka till åt alla som behöver mig, men egentligen borde jag hjälpa mig själv. Förstår bara inte hur...vill göra alla glada...då är det inte lätt...
ja ja...det blir nog bra nån gång...

Fotbollen ja!!! Underbart att äntligen kunna va lugn angående det iaf! Mycket bra match, såg lite darrigt ut där ett tag men de skärpte sig rejält. GÖTT MOS!!

Nu sover du nog, det är skönt. Ta hand om dig så gott det går! Vi tänker på dig. Puss o kram.

Gonatt.....

Hilfe också!!!

Är så otroligt frustrerad så jag tror jag dör!!! Vad gör man när man inte får fram det man vill??? Blev ju inte på bättre humör precis... Ja ja, som jag brukar säga, vad är en bal......

Borde väl sova kanske men vem kan det en dag som den här?! Inte det enklaste. Imorgon blir det långpromenader till tusen, får se om det kan hjälpa kanske.

Fick iaf den omtalade fiskgrytan idag, den var väldigt god! En positiv sak på en låååång dag...

Gonatt

Dagens flicka o pojke

Namnsdagar

Pontus
har grekiskt ursprung och härstammar troligen från ordet pontos som betyder hav. Pontus användes första gången på 1600-talet men redan på 1500-talet blev namnet berömt genom fältherren Pontus de la Gardie som var i svensk tjänst. År 1797 kom det in i almanackan för att förmodligen hedra just nämnde fältherre. Pontus har ökat våldsamt under de senaste 20 åren och är nu ett av de 50 vanligaste tilltalsnamnen. I de äldre generationerna är namnet inte alls lika vanligt. Antalet namnbärare är runt 13 500, av dessa har omkring 11 000 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi i dag säga till bland andra före detta fotbollsspelaren Pontus Kåmark!

Marina
kommer från latinets mare som betyder hav och har därmed en liknande betydelse som nya namnsdagsgrannen Pontus. Marina är ett gammalt helgonnamn och finns dokumenterat i Sverige sedan 1300-talet. Men det var först på 1960-talet som det på allvar började användas här. Antalet namnbärare är runt 9 000, av dessa har omkring 5 600 det som tilltalsnamn.

Grattis till mig själv :D

Inget kul att vakna idag...

...gick upp och fick ett telefonsamtal som inte va nåt vidare kul...humöret blev ju inte precis utmärkt om jag säger så. Men vad ska jag göra egentligen??

Inget bröd hemma till frukost, bakade scones. Underbart gott!! Pratade en sväng med mamma också, hon skulle klippa sig. Jag har inte varit hos frisören sen början av juni eller nåt...kanske dags nu?!! Får bli till jul eller nyår kanske.

Snart ska det traskas iväg till psykologen. Bra en dag som den här faktiskt.

Ha de.

Proppmätt härnu...

Efter att ha ätit en stor portion pasta med korvgryta så är jag helt otroligt mätt...bra men ändå inte. 
Har en tråkig dag idag. Känner inte för att hitta på nåt alls... Ska iofs diska o städa lite snart, men sen då??
Fick hem två filmer på posten idag; Se upp för dårarna och Pans Labyrint. Så ikväll blir det film hos FF. Men först ska vi se rallyt från igår...gick ju så attans sent tyvärr.

Mår SÅ mkt bättre idag, underbar känsla faktiskt!! :)

Kram kram 

Gratis bio eller presenkort!!!

Ni har väl inte glömt bort? Samla poäng och få gratis biobiljetter eller presentkort på t ex åhlens, cubus... mm...
Superenkelt att få ihop poäng!!

www.gratisbio.se/?RecruiterID=20403



En äcklig känsla helt enkelt

Det är känslan av illamående totalt!! Har funnits i min kropp HELA DAN! Inte kul. Nu längtar jag tills jag kan få sova bort detta äckelpäckel... Fick dock i mig en styck halv pizza o mådde för en liten stund rätt så ok. Om det ändå hade varat längre.

Ååååå varför kan inte klockan gå bara lite snabbare??

Never again!!

Ska aldrig dricka igen...inte rödvin iaf...inte alltför många glas iaf...eller ja kanske nån gång...men inte än oå lääääänge känns det som idag. Är grymt sliten o dålig... Inte kul alls. Har precis tagit mig upp ur sängen. Snäll pojk gick ut med hund i morse, det var tur för mig. Och tur för alla som slapp se mig gå en måilla-promenad. Bläää...

Middagen var grymt trevlig igår, och Mats lagar underbart god köttgryta minsann!! Lärde känna mamma och syster lite mer, det var trevlligt. Roliga samtalsämnen också, allt från stundande bröllop till en illa fotbollsmatch. Varför röka egentligen?? Och finns GT på burk eller vad drack jag??
Ha ha! Jag kom på ett nytt smeknamn!! FFF! Tänk på den ni!
Taxi hem nån gång inatt, sen en lång date med Mr Toilet. :(

Om man har konstiga ådror kan man bli reklamerad om man har otur. Det är inte bra.

FF tycker inte jag ska sjunga på mitt bröllop. Han tyckte inte jag sjöng fint, men vad begär man av en bakisanna som kraxar fram en låt om ett känt får egentligen?? Hans tips på vad jag kunde sjunga på bröllopet var "Fear of the dark" med Iron Maiden. Undrar vad han menade med det??!!

Nä nu ska jag hoppa ur pyjamasen o vandra med ett styck hund. Sen film o pizza i fulaste huset i stan.
Lovely!! :)





Ompapa mao mao!!!

Sitter här nyduschad med ett glas rött, helt ok faktiskt. Har fått min rastlöshet botad också, if you know what I mean Lisa??!! :) Underbart!

Var ute i skogen en sväng förut hos FFs mor, Diezel trodde han var i himmelriket. MASSA träd att kissa på!! Men inne fick han inte ens bita katten lite grann... Nä då, han är mest reserverad mot katter o det är ju bra. Vi ska ju bo där nästa helg då de är på Kap verde, så nu fick vi lektion i hur de olika bubblorna funkar i badkaret... :) Såg inte helt fel ut faktiskt.

Snart blir det att hoppa i kläder o smink o dra ut i skogen igen. Middag hos Hanna o Mats. Trevligt. Får bara hoppas att allergin håller sig borta, de har nämligen två katter... Men det ska säkert gå bra. Får väl dricka ett glas vin extra eller nåt bara.

Tänk vad lite bra musik o vin kan göra för humöret... Undrar dock om detta vinet var bra, har stått ett tag. Dock i en box men ändå... Vet inte riktigt hur länge en bag in box håller sig fräsch??

Har blivit lite för lite av fest o utgång de sista veckorna härnu, får ordna till detta!!

Ha en underbar kväll!! Puss på er!

Lady Lovelylocks

...var en film jag o min syster brukade kolla på när vi var mindre. En sån där film man alltid kommer att minnas, fastän den egentligen inte var så värst bra. Värdelöst vetande så här vid lunch en lördag... :)

Jag o Diezel tog en härlig morgonpromenad i morse, medan FF låg kvar i sängen. Är rätt så svårt att få med honom på långpromenader faktiskt. Men nu ska vi snart ut i skogen till hans mor o hälsa på, så då tänkte jag o Diezel släpa med honom på promenad. Det är ju helt underbart väder idag!!

Synd att Mattias åkte ur Idol i går kväll, men det kommer ju bli Amanda och Daniel som går till final i globen. De är ju överlägset bäst!!!

Puss

pyssel o papp



Nu har jag bakat och brödet är inne i ugnen, det börjar lukta underbart gott härnu. :) Sen blir det gratängen nästa! Jag har dessutom gjort ett grattiskort, det blev en enkel variant. Orkade inte sitta så länge o pyssla idag.
Har lärt mig en ny sak här på bloggen också. Att få in bilden i texten, det ser mycket snyggare ut!!
eller hur? :)

Kram kram

Sega bilar är gott

Efter att hela förmiddagen varit seg, haft ont i nacken och mest suttit vid datorn...tog jag mig i kragen och begav mig in mot stan. Mina måsten var nässpray och lite att-göra-kort-tillbehör.
På väg ner såg jag en kille som försökte knuffa igång sin bil. I bilen satt en liten flickvän (eller syster inte vet jag) och försökte starta... Nu började mina tankar...

"De skulle nog uppskatta om jag hjälpte dem...*kollade mig omkring*...ingen annan i närheten som kan hjälpa...men jag har ju ont i nacken, då är det säkert inte bra att knuffa en styck bil...aha! Jag skojar lite med dem!!
-Hej, behöver ni kanske lite hjälp??
-Jaa, jättegärna!
-Ja ja, men du kan ju ringa poolia då...
Och sen fortsatte jag mot stan mystiskt leende...!"

Hmm...det var nog tur att det där bara var tankar, men jag blev iaf på bättre humör av att småskratta lite för mig själv. Man kan ju inte va snäll och hjälpa alla hela tiden. Ibland måste man tänka på sig själv också...eller?? :)

Nässpray inköpt, så också lite annat smått o gott. Kom hem och gick en långpromenad med doggeliton. Så nu är jag riktigt trött faktiskt.

Nu ska jag baka bröd, förbereda för köttfärsgratäng tills ikväll och göra ett grattiskort till Hanna - FFs syster.

Ha de gött!!

bäbis i koppel

Lyckades somna om en stund i morse...men var då urtrött när jag skulle gå upp vid nio. Hade vart bättre om jag stannat uppe då vid fyra!!
Har nu precis kommit ur duschen och laddar inför promenaden med Diezelbäbisen. Inte minus ute idag iaf.

Sara, min Sara, vart har du tagit vägen?? Har inte hört nåt från dig på urlänge nu! Hoppas allt är bra o att du trivs på nya jobbet. Eller ja, det är väl inte så nytt längre men ändå :) Jag får väl snart masa mig ner till er allihopas!

Nä nu blir det kängor, jacka o vantar på. Måste skaffa mig en mössa o en ny halsduk. Hittar inte min som jag hade förra vintern, den var ju så goooo!

Ha en bra dag allihopas nu! Och lämna gärna ett avtryck när ni har läst, jag vet att ni är många ;)

Pusselipuss

tjat o sömnlöshet

Det var väldigt vad det tjatas om att det inte går att skriva www före bloggadresser!! Självklart går det. Har jag gjort jämt o det funkar hela tiden. Konstig dator som inte fattar det tycker ju jag då... Ni kan få en liten lektion i det om det behövs. ;)

Sömnlösheten är på topp härnu... Inge kul alls. Sömntablett till trots. Har nämligen grymt ont i nacken och då vill inte kroppen sova. Men vad gör man kl fem??? Det är ju mitt i natta!! Ja ja, vad är väl en bal...

Nä det här funkar inte, jag måste försöka SOVA!!! :(

Gonatt...

härifrån till dit

Hur kommer det sig att glögg är så gott? Och varför dricker man det bara vid jul?? Samma sak med julmust!! Fast det dricker man vid påsk också som tur är. Men då är det nån idiot som ändrat alla etiketter så det står påskmust på dem... Dumt!!

Myser lite med smaken hjortron nu. Gott. Väntar på att min matlust ska infinna sig. Får väl äta ändå men det är liksom inte samma sak... Senare idag blir det korvgryta med FF. Matlåda ska göras också. Så han blir glad. :)

Hel... också!!! Glögg kan va väldigt väldigt varmt. Tror jag typ brände tungan av mig härnu. Inte bra alls det. Attans masar!!!

Jag ska ju ha fest den 8e. Hade funderat på att bara släppa in tjejer för ovanlighetens skull. Men den idén har tydligen redan ratats... Ja ja, jag får väl se hur jag gör. Är ju ett tag kvar.

Min andra syster har nu också skaffat sig blogg, så trevligt.
www.wides.blogg.se
Om ni vill kika...

Om ni inte redan märkt det så är det KALLT ute idag. Lite som på vintern fast ändå inte.

Pusselipuss

Astrid Lindgren 100 år!

Idag skulle Astrid Lindgren ha blivit 100 år. Hennes böcker är ju bara helt underbara!! Hela ens barndom präglas av dem och såklart filmerna också. Vad vore livet utan hennes alster??!!
















Fina tunikor

   Zooma

Här är två tunikor som jag väldigt gärna skulle vilja ha nu! Finns på ellos.se
Önska i julklapp kanske :)

Stövlar på tapeten



Nu har vi varit på bergvik o köpt lite presenter... Kollade på stövlar också, men det får vänta ett tag.
Skulle äta ihop var det tänkt men vi kunde inte komma överens om en tid. Så F käkar hemma o jag tog ett par mackor. Tråkigt. Inge kul o laga mat till sig själv bara ju.

SANNA  Dessa vill jag ha! 399 kr på Skopunkten. Helt ok!

Ryggen känns mkt bättre nu så imorgon blir det tapetsering!!! Kul att äntligen få det gjort. Sen är det "bara" sovrummet kvar...

Kram

Äcklig frukost

Öppnade skafferiet - inget bröd.
Öppnade kylen - ingen mjölk - alltså ingen gröt.
Gå till affären? Nej det fanns ingen ork.
Detta innebar - gå hungrig eller ät kladdkaka. Till frukost!!
Det var inte speciellt gott. Riktigt äckligt.
Så jag kastade hela kladdkakan, av avsmak.
Stackars Fredrik, fick inte ens smaka på den...

Jaha, vad göra idag då? Ja ryggen är lite bättre faktiskt, men väntar ändå tills imorgon med tapeterna.
Ska iväg o handla present sen, vilket innebär en tur till Bergvik. Ska bli trevligt.
Sen får jag nattligt sällskap. Också rätt trevligt om jag får säga. :)
Borde dammsuga. Diska. Kanske skulle dra upp persiennerna också. FF hade åkt förbi här förut o undrade om jag sov fortfarande. Nä, men jag har inte haft motivationen att dra upp dem bara...
Blåsa o platta håret är nästa projekt tänkte jag.

Vill åka till Åmål nån dag o hälsa på. Blir långt mellan gångerna härnu. Kan ju inte vänta tills den 8e dec innan jag får träffa mina åmålitvänner... Då är det nämligen fest. Hos mig. Ska bli riktigt kul!!

Puss på er

Gratis bio!!

www.gratisbio.se/?RecruiterID=20403

Samla poäng och få gratis biobiljetter eller presentkort på till exempel åhlens. jättekul!!!

Kramar

Is?? Nähä??!!

Här ska ni få höra en riktigt dålig kombination!!

Ont i ryggen - hund som drar i koppel - väldigt halkig trottoar - is överallt - gympaskor - hmm...

Om någon undrar vad som hände...så ja, jag låg och sprattlade på trottoaren hela tre ggr på en kort promenad!! Underbar känsla för min rygg! Blir nog en lång natt detta kan jag tro.

I morgon ska vi iväg o köpa present till FFs syster. Ska dit på middag på lördag kväll. Trevligt.

Nu blir det tvn en stund innan jag försöker sova lite. Utan sällskap dock. Tråkigt. Och ensamt. Men ändå skönt ibland faktiskt. :)

Sov så gott!! Gonattkramar


Sorg

Hur lång tid tar det egentligen att komma över någons död?
Under inte alls lång tid har många i min närhet gått bort, och det känns... Speciellt då inte tiden egentligen är inne för någon att dö.

Den som saknas mig mest är min farmor. Jag orkar ännu inte, efter flera år, prata om henne. Någonting inom mig tror fortfarande att hon inte är borta, att hon en dag kommer ringa och fråga hur jag mår. Säga att det var länge sen vi hördes men att allt nu skulle bli som vanligt igen...
Hon var den enda fasta punkten i mitt liv. Jag kunde alltid komma till henne om det blev jobbigt hemma. Hon fanns där när mina föräldrar skilde sig. Med sina tekakor och mjölk. Med sitt piano som både hon och jag spelade på... Farmor, du fattas mig nåt så oerhört!!!!

En annan som fattas mig är min hund Fenix. Att avliva honom var det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Även fast jag vet att det var det enda rätta att göra funderar jag än i dag på om jag hade kunnat göra ngt annorlunda. Det är snart två år sedan nu men det känns som igår han tryckte sig emot mig om jag var ledsen. Han var alltid glad och "pratade" när man kom hem. Ville alltid gosa i soffan. Men sen var det den biten då han inte gick att lita på alls. Flög över staketet för att bita ngn som gick förbi, kunde inte va med när jag hade besök, kunde inte va med någonstans utan att behöva sitta i bilen hela tiden, aggressiviteten tog över den goda delen av honom tyvärr...
Saknar dig grymt, men jag vet att du har det bättre nu i Nangijala!!

Kram

snö o tomte

Fick släpa mig ut med hunden härnu, han förstår ju inte att matte har ont i ryggen. Han blir tydligen nödig ändå... Så klart att det skulle snöa ännu mer när vi var ute. När man sitter ine o kikar ut så är det ruskigt mysigt med snö, men ute i kall blåst är det inte alls lika mysigt...konstigt...

Lunch idag blev pasta med karljohan-sås, jättegott. Hade dock varit ännu godare om jag varit hungrig... Förstår inte varför min matlust försvunnit!!

Har fått förfrågan om att fixa fest på nyår tillsammans med en kompis, det skulle va riktigt kul faktiskt. Jag brukar ju va i Vålberg på nyår annars men vet inte hur de planerna är i år... Tål att funderas på ett tag här.

Jul är ju ett helt annat kapitel... Jobbigt när man har två helt olika viljor! Förra året firade jag ensam hemma pga en anledning. Det var inte speciellt roligt... Men i år vill jag gärna träffa min släkt o familj...och även träffa FF. Fast det verkar svårt att kombinera! Det märks väl närmre jul vad som händer. Tomte måste träffas iaf!! Saknade honom förra året!!

Nu blir det soffan igen.

Kram kram


Fasen också!!

Vaknade med ännu ondare i ryggen i morse...inge bra alls detta. Det går nu även upp i nacken... Min deadline som är i morgon kommer inte kunna hållas, så jag får egenhändigt flytta fram den tills på fredag. Fick även avboka psykologmötet idag, väldigt synd eftersom jag nu inte varit där på några veckor... :(

Fick lite massage i går kväll, det gjorde ruskigt ont men är ju bra i längden.

Så nu ska jag o Diezel ha en mysig dag inne...snöar faktiskt ute. Synd bara att det inte lägger sig. Jag gillar vintern. Fast inget slår såklart sommaren!!!! :) Är väldigt sugen på att ta en restresa härnu, är inte dyrt alls. Men dte är en hel del julklappar som ska köpas också...

Ja ja, får väl kolla på en film eller nåt idag då. Jojjo skulle komma förbi idag en sväng också, hon har ju varit i Borlänge o haft det härligt hon. :)

Kram kram

Tävling!!

www.olgatherussian.blogg.se/1193672753_mnadens_tvling.html

Tipsar här om en rolig o spännande tävling!! :)

Kram kram

Blod eller stärkelse?

Kom precis in från en underbart skön promenad. Jag o Diezel var väl ute i ungefär en timma eller så, och på vägen hem började det snöa!! :) Härligt! Träffade FF en sväng också, i sin snygga uniform :).
Nu sitter man här med rosiga o kalla kinder, längtar faktiskt efter vintern nu. Så man kan göra lite snöänglar o så.

Pratade med mamma förut, har kommit på vad jag ska ge lillebror i julklapp. Det är bra.
Och igår pratade jag med pappa, det var ju fars dag. Han tyckte jag skulle komma ner ett tag o hälsa på. De har ju flyttat till hus nu. Får jag planera in här framöver...

Har diskat också, skönt att få det gjort. Inte kul att komma hem efter en helg borta o se en stoor disk!! Blä! Men men, nu är den borta iaf. Ska snart börja med maten också.
Blodpudding eller potatissoppa, vad tycker ni??

Kram

Fulla piloter??

När man kör bil är det vanligt att oanmälda kontroller görs, alltså alkoholblåsning...
Men är man pilot och har ansvaret för hundratalet människor, måste skälig misstanke finnas för att ett test ska göras. Detta vill nu regeringen ändra på, de vill ge polisen befogenhet att utföra flygande nykterhetskontroller.

Men piloterna är inte positiva till slumpvisa kontroller.
- Vi känner att det onödigt och opåkallat. Och för övrigt flyger piloter alltid två ihop och man har koll på varandra. Det är ju det som är idén med att vara två. Det är en onödig kostnad, säger Michael Rongve, generalsekreterare Svensk Pilotförening.

Alltså, piloter flyger två o två och håller därmed koll på varann. Det tycker de borde räcka.
Då undrar jag; om man är två i en bil, behöver man då inte nykterhetskontroll? För då är man ju två som kan hålla koll på varann!!
Konstigt att det inte ska va lika... I den här frågan håller jag faktiskt med regeringen. Även om jag inte annars är speciellt blå... :)

Jag lever!!

Ja, jag har inte försvunnit...även om många verkar tro det :)
Har inte varit hemma speciellt mkt under helgen och utan pengar på mobilen blir det rätt tyst från mig. Vilket annars knappt händer... :)

Igår var vi på Baldersnäs (Dalsland) på julmässa. Vädret var underbart o det var jättemysigt. Humöret blev definitivt avsevärt bättre. Köpte en pepparkaksform i form av en hund, samlar ju på såna formar. Och lite godis slank ner i väskan också. :D

Nu försöker jag bota mitt begynnande ryggskott med den intelligenta värktabletten. Får se hur det går.
Återkommer senare under kvällen. Nu ska det göras köttfärspaj här. Mums!!

Puss

Med smak av choklad

Sitter här och smuttar på årets första glögg.
Riktigt gott.
Med smak av choklad.
Varje gång jag tar en klunk så nyser jag.
Ganska kul.
Fast ändå inte.
Blir liksom jobbigt.

Om en timma ska jag gå o lämna Diezel.
Sen blir det mys till Idol.
Tydligen var ngn sugen på kebabrulle.
Och det var inte jag.
Jag är inte sugen på något.
Vad gäller mat iaf.
Annat kan man va sugen på.
Mest hela tiden.
Och då menar jag inte godis.
Fast det är också gott.
Tyvärr.

Har fått en deadline.
Onsdag.
Då ska det va gjort.
För man måste ha mål i livet.
Det har jag nu.
Onsdag är mitt mål.
Nästa mål är första advent.
Där är min andra deadline.
Sista november.
För så är det.
Lite som ett löfte.

diezel håller koll

Försöker få i mig lite mat härnu.
Spaghetti med sås; soltorkad tomat, feta och nypillade räkor.
*NYS* *NYS* fasen också vad jobbigt att nysa med mat i munnen... :)
Diezel ligger på golvet nedanför mig o kollar... Han har fått för sig att sitter jag vid datorn är det ok att tigga. Vid bordet gör han nämligen aldrig det.

Hoppas inte på halkig väg imorgon, för då blir det inget Baldersnäs...

Julmust är gott att dricka till allting, men det visste ni redan va? :)

Puss

mjaooo

"It's a little bit funny, this feelin' inside..." Your song - Elton John 

Den låten är ju bara helt underbar!!! Skulle så gärna vilja sjunga den på mitt bröllop, om jag nu gifter mig vill säga... Känns som om jag berättat det förut men det kan inte sägas nog många ggr. Låten är fantastiskt bra!!

Springer här mellan tvättstuga o lägenhet. Borde väl fixa nån mat kanske...men hungern infinner sig inte.
Matlust jag vill ha dig tillbaka!!

"All I ever needed was the love you gave..." Only you - Joshua Radin
Också en underbar låt.

"How could this happen to me" - Simple Plan... mkt lugn musik de här dagarna nu, borde väl lyssna på lite parttymusik egentligen men...mkt bra text på denna låten...

Grattis på fölsedan Jojjo!!! Kul att du har det bra där uppe i landet dalarna... :D

Ompapa mao mao

Coaching på hög nivå här

 Håller på o hostar lungorna ur mig idag, inge skönt alls... Kanske beror på att det regnar. Blir ju värre av fuktig luft. Önskar bara att jag kunde bli frisk från hostan iaf!!!

Tänk vad snälla vänner man har, när till och med såna man inte känner speciellt väl bryr sig om en! Jag har fått många bra tips här nu under morgonen, av mycket trevlig man.

Ett av mina stora problem är ju att jag oroar mig mest hela tiden. Här ska ni få höra ett litet utdrag ur vår diskussion...

"nåt som är väldigt jobbigt är just oro....och den skapar ju bara DU... och ingen annan!och där har DU ett val.... varje gång!!!

om du väljer att oroa dej så kommer du må dåligt eller hur?och hur vill du må?
då måste du ställa dej frågan varje gång du oroar dej.... hur vill jag må?och då måste du släppa dom tankarna o tänka på nåt som är roligt....och sånt som ger dej energi
och nej..... man kan inte påverka allt och det man inte kan påverka ska man släppa....för annars kommer man bara ägna en massa energi i onödan åt såna saker när man bör och ska lägga det på annat som är mycket viktigare....

med saker som kan ge dej glädje och energi

tänk på detta...... du gör ett val varje gång du gör nånting..... och du väljer oxå hur du vill må och vara.... JAG väljer att vara glad varje dag! "

U
nderbart om det skulle funka, och det gör det ju givetvis. Fast det här med att välja hur man vill må o vara, funkar inte så bra på mig just nu i alla fall. Men det är en ruskigt bra tanke att eftersträva!! det är ett av mina mål nu, att kunna välja hur jag ska må o vara.

Tack snälla för att du faktiskt fick mig på bättre humör idag!! Livet ser lite ljusare ut iaf. :)

Kram kram


som spö i backen

Vaknade till ljudet av regn mot fönstret, underbart...
Har en plan på att må bättre idag. Ska nämligen tvätta hela förmiddagen, och det älskar jag att göra. Är som terapi ungefär :)

Var hos FF en stund igår, han bjöd på varma mackor. Det var gott, och enda maten jag åt igår. Ja, förutom en halv macka till frukost o lite godis till lunch. Han gör faktiskt skäl för sitt namn... Fantastiske Fredrik  tyckte han skulle pigga upp mig lite. Så om jag ville kunde vi åka till Baldersnäs imorgon, på julmarknad. Gissa om jag vill det! Fast kanske inte om det regnar, eller jo. Det vill jag nog ändå.

Sitter här med ett glas vitaminbrus nu och laddar inför promenaden med Diezel. En av få ggr jag önskar att jag inte hade hund. Jag HATAR regn!! Diezel är utlånad i helgen, till Reine o Lina. Det är väl därför det regnar, det gör det i princip alltid när han är där... Stackars.

Ikväll är det Idol, med discotema. Blir kul.

Nu ska jag ut i regnet.

Puss på er

Depp till tusen...

Usch!
Detta har varit en riktig skitdag...
Hade ursvårt för att somna i natt
När jag vaknade hade jag fortfarande kvar den dåliga känslan i min kropp...inte bra

Vet inte vad jag ska göra för att hitta glädjen igen.
Är så otroligt trött på detta nu.
Musiken är ledsam
Vädret är ledsamt
Jag är ledsen...

Hjälp mig att bli glad snälla...

Min absoluta favoritlåt...ever!!


Hur smarta fötter har du??

Hur smart är Din Höger Fot?  

Det här är så kul att det kommer att sysselsätta Dina tankar ett tag. Jag tror att Du kommer att försöka minst 50 gånger för att se om Du kan överlista Din fot, men det kan Du inte!

1. Sitt ner, lyft Din högra fot ifrån golvet och cirkulera den medurs.  

2. Nu, medan Du gör det, skriv siffran "6" i luften med Din högra hand.  
Din fot kommer att ändra riktning!  
Jag sade ju det ..... och det finns ingenting Du kan göra åt det!   

 


...

Ska försöka sova nu o hoppas på en bättre känsla i morgon...
Får se hur det går...

Go natt

............

Kan inte sova...
Alldeles för många tankar som snurrar i mitt huvud just nu...
Varför kan inte livet va enkelt??
Varför kan man inte veta vad man vill med sitt liv?

"De som lider mest är de som inte vet vad de vill ha..."

Varför blir jag aldrig nöjd?
När ska det hända?
Hur kommer det sig att jag hamnat här egentligen?
Vill jag ha det så här??

Varför kan jag inte känna en bra känsla i min kropp?
När ska jag bli frisk??

Ska jag alltid vara rastlös??
Måste jag alltid längta bort?
Är gräset grönare nån annanstans?

Har iaf en skön känsla...
I mitt hjärta...
Och den lever jag på nu...
Hoppas på att den håller i sig.
Och att det är den rätte för mig...
Det känns iaf så
Men hur vet man egentligen?
Kan man någonsin veta?

Fortsättning följer.......


På utflykt med lille skutt


När jag o Linda var ute o åkte förut hade jag mycket trevligt sällskap som ni kan se på bilden: Lille Skutt!! :)

  
Vi var i butiken Annas Scrapbooking, o jösses vad de har mkt roliga grejer där!!! Ville ha typ hela butiken men köpte bara lite roliga papper att göra kort av.


Dessutom hämtade jag ut ett paket med lite pysselgrejer jag hade beställt, alldeles gratis! Det är bra!!


Måste ta upp lite köttfärs nu kom jag på, ska ju göra järpar o potatis idag. Igår blev det pannkaka. Måste ju skämma bort min älskling lite grann ibland. ;)

Tjo!

Schäfer eller Husky?

Då var det onsdag o några dar närmre helgen igen. Tycker veckorna går rätt så snabbt nu faktiskt. LÄNGTAR EFTER JULEN!!! Eller iaf tills jag kan börja pynta, är så OTROLIGT sugen!!

Jag tror jag blir smått knäpp på denna stegräknare... I måndags hade jag gått typ 9500 steg innan sista kvällspromenaden. När jag kom in o skulle kolla vad den stod på upptäckte jag att den nollställt sig!!! ARG!! Men jag kom iaf upp i minst 10 000 steg den dan.
Igår vart det bara 3500 steg, hade ont i mina benhinnor! Får det väldigt lätt tyvärr.
Idag stod den på 2700 när jag lyckades nollställa den igen!! ÅÅÅÅ!!!
Men hur lyckas hon med detta undrar ni säkert nu. Jo, det är så att jag har ingen vidare bra balans (fråga de som vet) och jag lyckas alltid gå in i saker. Och då kommer jag väl åt knappen som nollställer...otroligt störande är det iaf!

När jag o Diezel var ute i morse mötte vi en tjej med en liten jack russel. Hon undrade om Diezel var en "äkta" border collie...!!! Hon tyckte det såg ot som om han hade lite schäfer eller möjligen husky i sig... Min lilla älskling ser INTE ut som nån blandras!! Visst är han lite mager...och svansen ser väl mest ut som en polarhunds men ändå... :) Lovar att det är en Border!!

     

Nu är det duschen som gäller o sen till pysselbutik med Linda. Tänkte jag skulle få lite inspiration till årets julkort.
har pratat med Lisa Liten nu så duschen får uppsökas lite senare...hinner inte nu!!

Kram kram

Husmor eller riktig kvinna??

Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????

Aldrig nog...?



rolig historia!! :)

Snoppar växer inte på träd!


Det var denna man som verkligen tog hand om sin kropp

Han tränade regelbundet, lyfte skrot och joggade varje dag. En morgon då han studerade sin solbrända kropp, upptäckte han att hans penis var så vit och inte alls solbränd.Han beslutade genast att göra något åt saken.


Han åkte ut till stranden, grävde ner hela sin kropp,förutom penisen som stack upp ur sanden.
Två äldre damer kommer gående längs stranden och tittade ner varvid en av dem sade:

Titta!!

När jag var 10 var jag rädd för den, när jag var 20 var jag nyfiken på den, när jag var 30, njöt av den, när jag var 40 frågade jag efter den, då jag blev 50 betalade jag för den, vid 60 bad om den, vid 70 hade jag glömt den och nu då jag är 80...


JA då växer den Jävelen Vilt !!


Knockad av ett paraply!

Inte världens roligaste väder vi har idag precis... Skulle gå långpromenad med Diezel hade jag tänkt men det blev bara typ 500 steg...får gå längre senare. Först höll min underbart modiga hund på att bli överkörd av en bil, hoppade ut i gatan när jag fällde ut paraplyt! Läskigt med paraplyn förstår ni :) Sen vände sig paraplyt ut o in, gissa om jag blev på bra humör...inte... När vi gått ett litet tag kom en otrolig vind o tänkte ta hela paraplyt, istället fick jag handtaget i huvudet!!! Det gör ont!!! Då tröttnade jag o till Diezels förtjusning fällde jag ner det o gick i regnet istället. Vilket underbart sätt att starta sin dag på.

Det gör ju inte saken bättre när jag tänker på vart min granne åker idag. Han kom förbi mig igår o lämnade tillbaka min nyckel, han brukar låna Diezel o gå ut o gå. Han ska nämligen till Thailand idag - och va borta i FEM månader! Tror ni jag är avundsjuk?? Nej då inte alls. Jag skulle absolut inte vilja byta vårt underbara Sverige mot ett varmt o skönt Thailand...

Var o käkade hos FF igår kväll o det var gott. Men jag vet inte vad han höll på med egentligen... Tappade ut massa spaghetti över hela golvet, skedar flög lite överallt, burkar också...osv... I söndags var det hamburgerdressing över hela köket, till och med inuti skåpen... :) Men jag tycker om honom ändå :D
Idag fixar jag maten.  :)

Nä nu måste jag få i mig lite frukost, rostat bröd är det tänkt. Tyvärr är Diezel rädd för brödrosten också, så han ligger under matsalsbordet i tvrummet o trycker nu... :(

Kram


doften av nybakat

Har en sockerkaka i ugnen...börjar lukta ganska trevligt i min lägenhet nu. Nästan så jag blir hungrig :)
*telefonen ringer...* Jaha, trevligt. då blev man bjuden på middag. FF skulle göra spaghetti o köttfärssås. Gott gott.

Det har varit en tråkig dag idag, tråkigt väder också. Det här med 15 000 steg verkar skita sig rejält. Är bara uppe i 4500 än så länge. Får bli en rejäl kvällspromenad sen. Är ju ändå inge vidare bra på tvn, förutom PRISON BREAK förstås. Inte att förglömma!!! Det är ju helt klart ett av mina absoluta favoritprogram!!

I morgon bär det av mot Bergvik... Ska leta fina krokar till min hall tänkte jag. Och imorgon SKA jag fortsätta arbetet med mitt sovrum. Vore kul om det blev klart så Lilla Lisa kunde komma upp o hälsa på snart. Blir alldeles för länge mellan varven här nu... :( Våran julfest har ju inte heller blivit av. Får väl ta den i februari eller nåt.

Fem minuter till så är den nog klar sockerkakan... mums!! :)

Dagens knas: Idiotsäker ursäkt: Jag skulle verkligen vilja men jag har några riktigt svåra ord att slå upp.

Kram kram


Tillägg på listan!!

Jaha, då hade jag ett kryss till på kyssar-listan!! "saknar kroppsdel"... :) Det får ni tolka som ni vill :D

Ca 3500 steg hittills, och jag ska komma upp i minst 15 000 idag. Tur jag har hund så jag går promenad fyra ggr om dan. Och tur för honom att han nu får många fler lååångpromenader! Ingen är gladare än han säkert...

Kom på ett kryss till!! Ha ha Lisa Liten!! "en som skulle gå ut med en nära vän till mig"...
Hmm...inte många tomma kvar nu.

Puss

missad smörgåstårta

Fick ett underbart erbjudande i morse: "får jag låna Diezel o gå långpromenad så jag nyktrar till?" Ö, ja självklart!! Underbart att kunna ligga kvar i sängen o gosa ett tag till utan att behöva oroa sig för kissnödig hund! :)

Helt plötsligt var kl halv ett o en timma kvar till dopet!! Fick en aning bråttom men allt gick bra o jag kom i tid till kyrkan. Fint dop. Stannade inte och åt smörgåstårta...
Fick hamburgare på herrhagsgatan istället.

Har varit en exremt lugn helg detta faktiskt, inte likt mig, men riktigt skönt...

Morgondagens största uppgift: att gå minst 15 000 steg!! Nu ska här sättas igång på riktigt!!

Tjolahopp!

orkidé o lax, ä dä gött?

Härligt att ligga lite längre i sängen i morse...not!! Jag är ju morgonpigg o vill inte gärna bara ligga o dra mig. Men med trevligt sällskap blir det förstås lite bättre... :)

Har tagit det bara lugnt hela dagen. Var ner på stan en kortis, o sen ut till FFs mamma. Första gången jag träffade henne o sambon, de var trevliga. Fika o orkidéprat, trevligt trevligt. Funderar nu på att ta en 5 poängskurs i orkidé, skulle tydligen gå en sån i vår. Kunde va kul kanske.

Nu är det mysmiddag på g. Lax i ugnen o potatis på spisen. Räkor ska skalas o hamna i en god sås. Gud va det är kul att laga mat!! Jag gillar verkligen det....

Ja just det, höll på att glömma. Underbart att Sam åkte ut från Idol igår. DET VAR PÅ TIDEN!!!!

jupp jupp

lilla lilla lisa liten...

Du är ju allt för rolig du.... :)
Tydligen tappades det bort ett styck legitimation förra helgen...Lilla Lisa har letat överallt...och nu har hon hittat det.

-Va bra, sa jag, vart hittade du det då?
-Jo, mina fickor är lite konstiga....
-Hade du det i fickan??
-Ja, det har legat där hela veckan...

Det är min Lisa det. Tur att det inte bara är jag som är lite tokig, typ glömmer påsar i parker o så. :)

Kram igen

Nu funkar det!!

Jag vet inte vad som händer med den här stegräknaren...men när jag är ute o går så funkar den som den ska iaf. Inne tar den inte upp alla steg... :(

Har bunkrat upp med julmust så jag klarar mig ett tag nu, det är bra. Ikväll blir det middag med FF, och självklart Idol. Det får man ju bara inte missa. Men åker inte Sam ut ikväll heller så vet jag inte vad jag gör riktigt. Temat ikväll är kärlek... Och Sam ska sjunga "power of love"...får väl se hur det går!! Daniel däremot ska bli ruskigt intressant att höra, han har valt låten "baby one more time"...han lär ju va bätttre än brittan iaf. :)

Nä nu ska jag förbereda maten. Hade gärna gått på BMB aw ikväll som vissa andra, men det får bli en annan gång det. :)

Kram kram

vad nu då??

men hallå...den mäter ju bara ena benets steg!!! Ska man dubbla med två vid dagens slut då eller??? Detta var ju knepigt!!

nu ska här gås!!

Har äntligen skaffat mig en stegräknare!! Ska bli intressant att se hur många steg jag går en vanlig dag, fast idag blir det ju bara halv dag...



"Läs igenom hela bruksanvisningen före användning och spara den sedan för framtida bruk"
Ja visst, säkert att Anna läser en bruksanvisning FÖRST...nä jag är av typen "pröva tusen ggr tills jag fattar" utan bruksanvisning!!
Fick lite skäll på grund av detta i somras. Jag tyckte det gick lika bra att skruva ihop ikeamöbler utan bruksanvisning. Men efter att ha satt benen till en köksstol bak o fram (!!) hade jag inte längre förtroendet att jobba utan papper... Undrar varför... :)

vet ni förresten vad stegräknare heter på norska? "skritteller" så, nu har ni lärt er nåt nytt idag också.

*pillar* funkar ju inte detta ju..... *pillar ännu mer* hmm, kanske ska kolla lite på det där pappret ändå så den inte pajar...

soffliggaren

Go morron!!
Har nu tröttnat på att sova på soffan...idag tar jag fram den vanliga sängen o ställer i tvrummet. Jag struntar i om det blir alltför trångt, för nu pallar inte min rygg längre. Lite massage nu skulle inte sitta helt fel. :)
Ska försöka få tag i ett förråd nu under helgen också, har ännu inte fått tillgång till mitt här på vinden!! Lite dåligt anser iaf jag. Jag har liksom en hel del lådor o grejer som jag vill få undan.
På måndag fortsätter renoveringen av hall och sovrum också.

Ja just det ja, berättade jag att hyresvärdens son var här igår kväll?? Han kollade på mitt badrum som ska "fixas till", ni som varit här vet att det verkligen behövs. Men jag skulle inte få helkaklat som det var sagt från början, det blir en ljus matta. Fast jag får iaf nytt tak o golv också som tur var. Antingen nu i november eller januari skulle det bli gjort. Jag vill inte gärna ha en byggplats här i december, då ska det va jul o mysigt bara.

Idag ska jag ner på stan o leta upp nån doppresent till Wilhelm, vill ha nåt annorlunda som inte alla andra köper. Får se vad det blir för nåt...

Nu är det frukost!!
Ha en bra dag!

Kyssar är underbart!!

Jag har kysst någon:

[x] på kinden
[x] på läpparna
[x] på deras händer eller fingrar
[x] i mitt rum
[x] i deras rum
[x] av samma kön
[x] av det motsatta könet
[x] som är yngre än mig
[x] som är äldre än mig
[x] med svart hår - med mörkt hår
[x] med krulligt hår
[x] med blont hår och gröna ögon (Kommer inte ihåg ögonfärgen)
[x] med rött hår
[x] med rakt hår
[x] som är mindre/kortare än mig
[x] som är större/längre än mig
[ ] med ring i läppen
[x] som jag precis träffat
[x] som är gay eller bi
[x] som jag verkligen velat kyssa
[x] på semester
[x] som skulle gå ut med en nära vän till mig
[ ] som är en god väns syster/bror
[x] som sitter/suttit i fängelse
[x] på en kyrkogård/gravplats
[x] på en konsert
[x] på stranden
[x] i en pool, jacuzzi eller någon form av vatten
[ ] som inte är byxmyndig
[ ] som är äldre än dina föräldrar
[x] med färgat hår
[x] med rakat huvud
[x] som var/är en god vän till mig
[x] som är/har varit med i ett band
[x] som har tatueringar
[x] som har en helt annan stil än mig
[x] i regnet
[x] någon med brytning
[x] på en båt
[x] i en bil, taxi eller buss
[x] på ett plan
[x] på en cirkus eller på ett akvarium
[x] någon som saknar en kroppsdel
[x] på bio
[x] en klasskamrat eller arbetskamrat
[x] över hela kroppen
[ ] som var medvetslös
[x] jag senare inledde ett förhållande med

Någon som får fler kryss??

Blind senil tant med draghund

Skulle gå en sväng med min underbara älskling. Band honom utanför konsum, var ju sugen på choklad. :) Han blev lika tokig som sist gång... Kom ut från konsum med en styck tidning o en liten (hmm kanske var den lite större än liten) bit choklad. Inredningstidning om jul... :) äntligen!! Till saken hör att idag har årets första glas (hmm, flaska) julmust även slunkit ner... :) Ja jag vet, det är inte jul än, men snart!!!

Den underbara hunden trodde vi var ute i skogen o skulle dra pulka eller nåt för jösses vad han drog, som om det gällde livet eller nåt. Liten matte blev argare o argare, kunde han inte lyssna?? Kastade iväg min nyckelknippa så den landade bredvid honom, han är rädd för den.. Ja minsann det hjälpte, nu lugnade han sig. Men vart i h-vete tog nycklarna vägen?? Jädra löv... Hittade dem till slut o kunde fortsätta hemöver.
Tog vägen genom parken. Hunden ville gå på toa. Jag ställde ner påsen från konsum o grävde fram en bajspåse ur fickan. Letade länge i mörkret, ja där var kanske en korv... Skyndade mig sedan vidare hemåt...
Jävlar också!! Kom på att jag glömt kvar konsumkassen i parken, fick gå tillbaka...

Underbara promenad

Karjala Cup

För de som inte redan vet det (vem kan ha missat??) så ska ju Foppa spela i Karjala Cup. Här är speldatumen:

Spelschema Karjala Cup

8/11 19.30 Sverige-Ryssland

8/11 18.15 Tjeckien-Finland

10/11 14.45 Sverige-Tjeckien

10/11 18.15 Finland-Ryssland

11/11 14.45 Ryssland-Tjeckien

11/11 18.15 Finland-Sverige

Får ju inte missas... :)


intressant?

Hittade en rolig sak när jag surfade runt bland alla roliga bloggar som finns...


"En kackerlacka lever i nio dagar utan sitt huvud tills den slutligen dör av svält.


Hahah men gud, vilken sjuk människa har kommit på detta? Ofta man sitter och exprimenterar genom att hugga huvudet av kackerlackor och sen väntar och väntar i 9 dagar tills den lille krabaten är livlös!"  (www.mariiaa.webblogg.se)


men lisa då!!

Var inne o kollade på bonde söker fru...fredrik hade chattat igår efter programmet. Och vad hittade jag där??!!

"Lisa: skulle du kunna välja bort grisarna för kärleken? Fredrik: hmm, kan ej svara på det, en svår fråga"

Ja du Lisa Liten, jag visste att du gillade grisar...men trodde inte att du var intresserad av bonden Fredrik... :)

humöret på topp...not!!

Ingen bra dag idag...humöret är inte på topp precis. Skulle ha varit till grums idag, jag o Diezel skulle hälsa på Linda o Sofie. Men det får vi ta en annan gång...synd för jag hade verkligen sett fram emot det. Men men, vad är en bal på slottet...

Prövade en ny grej till frukost idag, eller ja, ny är den väl inte men iaf för mig. Kycklingleverpastej med paprika...var väl så där gott. Helt ok men jag har ju smakat bättre... Tacka vet ja havregrynsgröt, det slår det mesta!! :)

Hoppas nu på att det blir fint väder i helgen, då ska vi försöka ta oss ur i skogen en sväng. Fika o kanske lägga några spår till Diezel. Det var länge sen sist nu, o han gillar verkligen att spåra. Jag borde träna mer över huvud taget med honom, har blivit lite dåligt med det det sista tyvärr.
Igår fick han en knäpp när jag skulle in på konsum. Som vanligt sätter jag honom utanför, han är väldig duktig med det. Men nu började han hoppa o studsa på mig!! Som om han trodde att jag inte skulle komma tillbaka, då hade jag lite dåligt smavete som lämnade honom där. Det finns ju faktiskt folk som tar hundar när de står bundna så där. Och jag hatar när barn eller andra går fram till Diezel när han står bunden. Visst, han är snäll o skulle aldrig göra ngt, men han gillar det inte alls... Tur det inte är ofta han står bunden då iaf.

När jag fyllde tant i somras fick jag bl a ett presentkort på ansiktsbehandling. Eftersom jag inte gillar när andra tar i mitt ansikte kunde jag byta det till ngt annat. Först tänkte jag ta vanlig massage, men kom på en ännu bättre grej nu. Spa behandling för händerna!! Å vad det ska bli skönt!!! Handmassage, peeling o massa sköna saker. I hela 75 minuter, underbart!!! :) Ska boka in en tid här snart tänkte jag.

Puss på er

Roger Melin sparkad!

Då var det torsdag då o nästan helg igen...veckorna går faktiskt väldigt snabbt nu.

En av dagens största nyheter är ju att Färjestads tränare Roger Melin fått sparken! Får väl se hur det blir med ny tränare nu då. Enligt Sportbladet stiger Samuelsson upp o tar rollen som huvudtränare.
Men Melin gråter säkert inte, en av sveriges bäst betalda tränare...som får behålla full lön säsongen ut. Det är väl rätt ok skulle jag tyckt iaf.

www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article1145274.ab

www.expressen.se/sport/ishockey/1.907440/far-ga-efter-bara-ett-ar-i-klubben

Nu blir det frukost!! :)

RSS 2.0