kletigt men gott

Värmen fortsätter och jag mår som en prinsessa! I går fick Diezel sitt första dopp för i år. Molkomsjön var riktigt varm men jag hoppade över badet, jag är nämligen en riktig badkruka. Det var brandövning nere vid sjön och en gummibåt skulle lägga till vid stranden där vi var. Diezel blev livrädd och dök in i skogen. Eftersom vägen går alldeles ovanför så sprang jag efter - och trampade i något kletigt!! Gissa vad!! KANTARELLER! De har redan kommit. Så i dag blir det smörstekta kantareller till mina ägg. Ägg är nyttigt. Man kan äta hur många ägg som helst.
Vallhunden som tror att han är en fisk.

paradis

Midsommar blev trevlig men ruskigt regnig. Nu njuter jag till fullo av sommaren som äntligen är här. Trots många måsten kan jag slappna av och bara ligga på en filt i vår underbara trädgård. Härligt! Molkom är ett riktigt smultronparadis har jag upptäckt. Överallt växer de små bären, och snart verkar de mogna också. Mums. Men en sak måste jag erkänna - i det här vädret längtar jag till kusten!! Doften av hav och smaken av langos. Äventyrsgolf. Promenader längs bryggorna. Krabbfiske. Det är livet det!

Undrar om havet doftar likadant i Skåne?? Mindre än en månad kvar nu...


härliga sommar

Ibland får man lov att njuta. I går satt jag på altanen på framsidan, smaskade jorgubbstårta med lemoncurd till frukost (leilas recept såklart) och gungade i den härliga gungstolen. Solen sken och det var helt underbart. När jag blundade och lyssnade på alla skrik från fotbollsplanen så kändes det nästan som om jag låg på stranden. Skönt.
Har umgåtts med systra mi i två dagar nu, härligt att hon flyttat upp!! Och äntligen har jag fått Fredrik att bestämma sig om midsommar, så här två dagar innan. Sen som vanligt alltså. Det blev ingen av festerna vi var bjudna på utan fest hemma hos oss. Så nu blir det att städa och greja. Och hoppas på att alla andra inte redan har andra planer så vi blir sittandes här själva. Solen är beställd och potatisen köpt. Bara nubben kvar.systra mi

Regn på studenten är inte vad man önskar sig innerst inne, men det blev bra ändå. Älskade Emelie har tagit studenten. Tretton år sedan jag sprang ut på samma skolgård. Jösses. Jag har visst blivit gammal. Ett helt år äldre. Det firade vi med jordgubbstårta som sig bör. (gillar färska men inte andra jordgubbssaker) Dagen till ära visade solen sig också till slut. Underbart.


katt på hett plåttak

Tidigt i morse trillade en liten Sanna in hos mig. Hon hade visst fastnat på någons rum...på internatet... Trevligt avslut på ett härligt år i Molkom!!

En examen fylld av tårar, sång, avsked och mer tårar. Men nu är vi journalister! Sanna hade skrivit en sång till oss andra i klassen - helt underbart fint!! Fy vad jag kommer sakna allihopa. Hoppas på många besök nere i Luxemburg.

Var på jakt efter den ena katten förut. Till slut hittade jag honom inklämd under takplåten på taket till altanen på baksidan. Tydligen hade han smitit ut ur sovrumsfönstret i morse, det stängdes och sedan var han där ute. I sju timmar. Stackars katt som knappt varit ute alls förut. Bara korta stunder. Lätt chockad och stel kunde jag (efter en hisnande promenad på taket) ta in honom i värmen igen. Jag var tvungen att bända upp plåten för att få fram honom. Tror ni att han lärde sig något av det? Nej, det första han gjorde var att skynda sig upp i sovrumsfönstret och kika ut på taket. Tur för honom att det var stängt för jag vägrar att klättra där ute någon mer gång!!!


försvinna för gott

Fick ett underbart besked i fredags. Jag har fått jobb! Och inte vilket jobb som helst heller. Ett jobb som innebär att jag kommer flytta ganska långt bort. Dessutom ska jag plugga franska!! Vilket härligt år det kommer bli.

Fredrik har redan börjat öva med dammsugaren.


Har haft ett mysigt dygn ute på Fyrbo tillsammans med klassen, marockansk tagine och massa kubb, TP och Chicago. Nu är det bara två dagar kvar. I morgon blir det avslutningsmiddag med spex. Jag och Sanna startar på Kristinebergsvägen med några tequila. Vi ska försöka att inte göra en Simon.

Katterna mår bättre, ja förutom att de försöker döda varann. De har börjat gå ut korta stunder men är otroligt rädda för det mesta som rör sig. Diezel är rejält trött på dem och önskar nog att de kunde försvinna för gott.


 


RSS 2.0