Söta men fortfarande vilda

Våra härliga odjur!! Snuggles är så gosig mot Diezel, trycker sig emot honom och spinner. Diezel är mest pom-pom och vill slicka hans pung (!!). Gato har flugit på stackars Diezel tre gånger nu, så antagligen kommer vi inte kunna ha honom kvar. Men vi ska avvakta ett tag till. Tills efter nyår i alla fall.

 

Glädje och vemod

Första dagen på jullovet och det är strålande sol. Ingen snö så det verkar bli en grön jul, jag är glad så länge det inte regnar eller är slaskigt i alla fall.

Sista dagen i skolan var mysig.
Vin och anti pasto på Vero med Tue, Tina och Sanna - mumma!
Teater och spex från både lärare och elever - med rasistiska inslag??!!
Härligt sällskap vid julbordet - underbart söta lilla Lovisa!
Min första internatfest - lugnt och städat, vemod!
Mötte nästan FF i dörren - sent kanske?

Helgen tillbringades med liten syster yster. Julklappshandling tills fötterna värkte. Soffa och tacos väntade. Vild katt som vägrade bli infångad. 
Vår första gemensamma gran skulle plockas. Klart man kan stri om allt - så även en julgran. Vi gick och vi gick men hittade ingen. Hanna hittade. Jag slängde ett öga i skogskanten, låg inte där en gran?? Lyfte upp den och såg att det var den perfekta granen! Skyll dig själv som la den fina där och inte hämtade den direkt. Det var ändå inte din skog!!
Nu står den på altanen och gottar till sig lite.

Nu ska här städas, packas in paket, lackas, pyntas, städas, lagas godis, gosas, granen ska kläs, städas, handlas....osv...vad skönt att kunna varva ner innan jul!! Äsch, jag lägger mig i soffan och kollar en film i stället.

arbetsskadad

- Hej, mitt namn är Anna Gustafsson och jag ringer från Molkoms Tidning.
- Hej.
- Jag undrar lite över min senaste faktura från er.
- Jaha, vilken tidning sa du att du ringde från?
- Öööh.. hmm... Oj då. Jag sa visst lite fel... Glöm det!

Arbetsfrasen sitter redan inpräntad.

Ni missar väl inte webbtidningen?? Kolla in papperstidningen också!!


Strejk?

Många långa dagar och sena nätter har resulterat i att vår tidning äntligen lämnats till tryck!! Vilken underbart härlig känsla det är, ska bli spännande att få se resultatet på onsdag. Uppstarten av webbtidningen är i full gång också. Ska faktiskt bli riktigt skönt med jullov. Även om det blir en del jobb i mellandagarna. Tänkte nämligen försöka mig på att bevaka en innebandyturnering här i Molkom. Om allt klaffar och jag är hemma vill säga.
I morgon bär det av till Ulvsby Smådjursklinik. Ska göra ett reportage om dem, och jag ser fram emot det!

Hade utvecklingssamtal i dag. Kändes bra att få prata av sig lite och höra hur de tycker att jag sköter mig. Än får jag stanna kvar i alla fall så det kan väl inte ha varit en alltför hemsk höst.

Jag brukar inte bli nervös för så mycket men nu är jag det! Jag ska på lunch med sportchefen på Karlskoga-Kuriren på fredag. Varför jag är nervös vet jag inte riktigt, kanske jag är rädd för att känna mig som en ynka liten gröngöling... Nej det ska nog gå bra får vi hoppas. Kan ju inte gå värre än att jag inte får någon praktikplats. Det skulle i och för sig vara ruskigt tråkigt.

Nyår. Traditioner är till för att hållas. Har man pratat om det och bestämt det tycker jag att det ska va så. Annars tänker jag strejka. Så är det bara. Punkt slut.


sunkig värre

När man är sjuk är det tillåtet att vara sunkig. Känner mig som en rishög. Då är det skönt att kunna jobba hemifrån. Orkar inte mer än nödvändigt men det räcker ju. Är dock mycket piggare i dag så i morgon blir det äntligen skola igen!!! Redigering står på schemat.
Kanske jag skulle försöka mig på att bli lite fräsch. Duschen nästa alltså.

ute i god tid

Lite väl tidigt kanske, men GOD JUL!! Är i total julstämning med julradio och inredningstidningar!


 Framsteg och bakslag

Katterna är mycket modigare nu, spinner till och med ibland! I morse kom Snuggles och strök sig mot mina ben och ville gosa...en stund senare var det bara fräs. Det är så det är.
Gato har varit kletig i ögonen sen vi fick honom och i lördags var vi tvungna att konsultera veterinär. Han fick inte ens upp ögonen den lille stackarn. Så i stället för fest på Herrhagen blev det en tur till smådjurssjukhuset. Väl där fick vi välja på att vänta i ett par timmar eller komma tillbaka på söndag morgon. Vi valde det senare alternativet. Med förmaningen att hålla koll på Gato under kvällen och natten.

Söndag morgon var han mycket finare i ögonen men vi åkte in ändå. Det var tur. Han hade ögoninflammation och övre luftvägsinfektion. Helt tät i luftrören. Efter en injektion antibiotika och drygt 1000 spänn fattigare var vi klara. Bergvik uppsöktes för att hämta ut receptet. Ögonsalva och tablett två gånger om dagen i tio dagar blev domen.
Har haft kontakt med katthemmet hela tiden och nu har vi äntligen fått besked att de betalar alltihop! Skönt. Det är inte kul att få sjuka katter.

Bland allt det här ståhejet har jag dessutom fått äran att få spysjuka!! Jag har verkligen ångest för att kräkas så det är ruskigt jobbigt. Försöker jobba hemifrån och få in de texter som ska in till tidningen. Smittas vill jag inte göra.

Syrran kuggade på uppkörningen i torsdags. På en ren bagatell. "du släpper ut för mycket avgaser i korsningarna" var anledningen. Till saken hör att hennes kompis som körde upp samtidigt bara fick en påpekelse om samma sak. Idioter. Nu har hon fått en ny tid för uppkörning. I Vänersborg!! Jag är säker på att det kommer gå utmärkt! Räknar med att få många besök av henne framöver.

praktikplatser

Äntligen börjar det klarna angående vårens praktikplats! Har under en tid haft kontakt med sportchefen på Karlskoga-Kuriren, och har nu bokat in ett lunchmöte med honom. Han gillar mitt arbete och det känns som om jag kan få platsen, men man kan aldrig riktigt veta.
Jag har även sökt till NWT och VF och fick i går besked från NWT!!! Jag hade fått en plats på Dalslandsredaktionen om jag ville. Om jag ville??!! Klart jag tackade ja, jag hade ju sökt just dit!
Nu blir det till att ta en riktig funderare...vill jag skriva endast sport? Där får jag även redigera. Det är en ruskigt stor fördel. Men hur ligger det till med sommarjobb där? Jag gillar verkligen sport!!
Sommarjobb vet jag iaf att det förhoppningsvis blir på NWT. (om de gillar det jag gör iofs) Det har ju också stor betydelse. Men jag har tidigare arbetat med nyhetsjournalistik i åtta månader, kanske bra att pröva något annat? Eftersom jag kommer från Dalsland har jag en klar fördel där också. Vad vet jag om Karlskoga?

Det är helt klart ett angenämt "problem", och det här ska jag suga på ett bra tag. Skönt att bollen ligger hos mig nu.

Från ett arbete till ett annat, nu ska jag ta hand om en magsjuk hund. Stackarn. Borde va tom i magen snart.

Gato och Snuggles

Har tillbringat helgen med att bli frisk, och det lyckades!! Jag har inte känt mig så här pigg på oerhört länge. Det riktigt spritter i mig... Bra känsla för tidningsproduktionen!!

Hämtade Gato Negro och Dr Snuggles sent i fredags, jösses vilka rädda katter! Detta blir verkligen något att bita i. Fräsa och morra kan de minsann, dessutom har de öronskabb så de får hålla sig i badrummet. Diezel vill ju inte ha några äckliga djur i sina öron minsann!! Försöker va med katterna så mycket som möjligt för att de ska bli tamare. Några framsteg har det blivit. Snuggles vågar sig fram och busa lite på avstånd och Gato kan ligga i knät om han är riktigt trött. Gato är expert på att hitta knepiga sovplatser, letade överallt efter honom en dag och hittade honom till slut... Han såg inte ut att ha det vidare skönt!RSS 2.0