äntligen helg

Väljer soffan framför festen i kväll. Det blir jag och djuren som får fira valborg. Är hur trött som helst.

fairytale

Kvällen på skolan blev lång men ruskigt rolig. Alla blev smått knäppa framåt småtimmarna, måste man gå upp på en stol för att nå benen bättre??!! Och när var egentligen Elvis på besök i get-ot? Gillar min klass just nu!

Alexander - du är min saga!!


full aktivitet - en dröm?

Jag säger bara en sak. Pollen. De små idioterna ställer allt till det. Dubbla mediciner gör att jag går runt i en dimma och vill sova mest hela tiden.
En sak till. Tidningsproduktion.

pirr i magen

Trots en massa positiv energi så går det lika trögt att skriva i dag. Sitter mest och myser över det roliga mailet som väntade på mig i morse. En pirrande känsla i hela kroppen. Det är nästan så jag glömmer hur min hennatatuering färgat armhåren kolsvarta. Men bara nästan. En tatuering som för övrigt är hur ful som helst nu. Den får gärna blekna lite snabbare. På plats i Marocko var den mycket finare.panikslagen

Efter att ha pressat ur mig en text på 5500 tecken skulle jag skicka iväg den för läsning. Men då var den BORTA!! Handsvetten kom snabbare än snabbast och jag hade väldigt nära till gråt. På allvar. Jag tar det från början.
Skrev lite i skolan i går och skickade texten till min mail för att kunna öppna den hemma. Öppnade dokumentet i förmiddags och har under dagen varit mycket noga med att klicka på spara-knappen med jämna mellanrum. När jag var klar stängde jag ner fönstret och texten FÖRSVANN!!! Jag mitt dumma nöt hade inte sparat dokumentet på min dator så det var ju klart att det försvann. Fastän jag tryckt på den förgjordade knappen hela dagen.
Tack snälla Christian för att du tog över min dator (vilket för övrigt var tufft att det gick) och verkligen försökte hitta texten. Men jag fick så snällt börja om. Och nu är jag äntligen klar. IGEN!!

vår trädgård

Det tar nog ett tag innan våren kommer på riktigt till lilla Molkom, men en bit på väg är den i alla fall!! Rabarber, nässlor och en hög blommor.

 
 
 

Och här är en sak som inte ses ofta...sambo i arbete!!tankarna flödar

Med ett beting på tre stora och fyra mindre texter (plus en krönika) borde jag ha eld där bak...men det går oerhört trögt i dag. I stället drömmer jag om min nya plan. Eller ja, ny är den väl kanske inte eftersom den alltid funnits där. En klok kvinna sa till mig att man kanske måste leva ut sina drömmar för att kunna gå vidare i livet. Jag har varit på väg många gånger men det har alltid kommit något annat före. Kanske det är dags att låta min plan gå först? Eller kanske det redan är försent? Plan B är ju inte heller så illa.


dinosauriefossil nästa?

Påsklovet är slut och i morgon börjar tidningsproduktionen. Två veckor av intensivt arbete både i skolan och hemma. För vi har gett oss på ett superprojekt i trädgården. Inte nog med att gammalt ris sedan typ tio år tillbaka ska dras bort, det ska röjas sly också. Sly så långt ögat når. Någon som behöver material till en bautastor majbrasa? Det är bara att komma hit och hämta. Utöver gammalt ris och igengrodda rabatter har jag hittat en rejäl gömma. En gömma fylld av barr, stubbar, sten och is!! Det är säkert inlandsisen som ligger kvar vilken någon har försökt göra en kompost av. Konstigt folk.

I natt drömde jag att jag vunnit 23 miljoner. I morse kunde jag se på nwt.se att någon lämnat in en lottokupong i Filipstad och vunnit 23 miljoner. Var det jag eller var det en dröm??


sätt våren på paus

Jag mår så bra. Solen skiner och det är varmt och skönt. Allt trädgårdsarbete gör mig härligt trött i kroppen och det känns bra att se resultatet. De förra husägarna verkar inte ha rensat på flera år, den lilla skogen runt vår gräsmatta är verkligen fylld av ris och annat bôs. Det lär bli några vändor till tippen kan jag tänka mig.
Det sticker upp små blommor lite varstans, bland annat blåsippor och krokus. Rabarbern har redan växt upp en bit. Hallonbuskarna rensas ur rejält så vi får väl se om de ger några bär i år. Annars ryker de i höst. Fredrik vill hugga ner några äppelträd men där är det stopp! De ska jag ta väl hand om. Jag kan gå med på att ta bort en gammal stubbe, räcker inte det?

Katterna sover och är lugna i dag så de får väl stanna ett tag till då. Diezel älskar att rota runt på gården, nu saknas bara en grind och staket på ena sidan huset. Sedan behöver jag inte vara orolig över att han ska hoppa ut i vägen.
Efter en skål med vaniljglass på altanen ska jag nu ta med mig kameran ut och fota lite.

Har förresten ramlat över en otroligt bra grej som förhoppningsvis blir mitt slutprojekt i skolan. Snart en månad kvar tills jag är färdig journalist!!

annons inom kort

Till salu: Två stycken katter.
Pris: Väldigt billigt, nästan gratis.
Kännetecken: Stora marodörer som river ner allt i sin väg,
tuggar sönder alla blommor samt retar hunden till halvt vansinne.
Tidpunkt för hämtning: Omgående!! Annars riskerar de att bli permanenta utekatter.


hemma igen

Det blev en omtumlande resa till Marocko, på flera sätt. Jag fick uppleva en känsla jag inte tidigare känt och det gjorde mig både ledsen och fundersam. Jag fick nämligen hemlängtan! Jag brukar aldrig vilja åka hem när jag är ute och reser men jag tror jag vet vad det berodde på. Ett par dagar höll det i sig sen orkade jag inte mer. Jag tog ledigt en hel dag, solade och badade i poolen, umgicks med härliga människor och var på thairestaurang på kvällen. Efter det mådde jag bra igen. Emmelie - du är super på att få mig på bra humör!!

Det händer mycket i Marocko. Jag höll på att bli rånad av en sjuårig kille, min rumskamrat försökte dränka mig genom att fixa översvämning i badrummet, träffade världens bästa Malou, lyssnat på hockeyn på ett sunkigt internetcafé, upplevt ett lugn på souken av alla ställen, blivit kär - i något grönt, varit nära döden i petit taxi, blivit jagad av ett gäng killar i vit mercha, fått mycket jobb gjort, druckit god öl och sjungit allsång... Just nu skulle jag gärna byta Molkom mot Marocko igen, fastän det ändå är skönt att vara hemma.

Har hunnit avverka tre av fyra föräldrar under påsken. Den fjärde ska besökas i dag. Våren har kommit och jag har hittat både tussilago och smultronplantor i vår trädgård. Och kanske kanske ett magnoliaträd. Nu är det lov och jag ska njuta av det så gott det går. Måste jobba en del också. Och städa i trädgården.


pa plats

Ar i Marocko!!! Ett knepigt tangentbord gor mig lite smatt tokig!!!
Det ar valdigt varmt i dag och det mesta ar stangt. Jag och Elma ska ata couscous hos en marockansk familj i dag, ga pa souken och sedan gora reportage pa en katolsk kyrka. Schemat ar fullt och det finns inte mycket tid att sola pa. Inget bad annu.
Trodde inte att jag skulle langta hem men det gor jag. Jobbigt folk och massa tjafs. Forsta dagen blev vi lurade av en kryddhandlare och har dessutom, haft oversvamning i duschen. Men vi blev i alla fall polare med staderskorna.

Hoppas att det snart blir torsdag!!!

RSS 2.0