Riktigt hett lammkött

Tillbaka från bokmässan med en hel del i bagaget... Som sagt blev det en del häng vid kockteatern, Leilas bakbok finns numera i min ägo med personlig signering!! Även söte Niklas hanns med...mums vilka goda pizzor på libabröd han gjorde!

Efter härligt lammkött på Bryggeriet drog jag o Elma till Bergakungen. Filmen Mirrors stod på schemat för oss, medan de andra drog ut på krogen. Jösses vilken läskig film!! Men den var grymt bra, hett tips är att se den! Vi trodde inte att vi skulle våga ta oss till bussen efteråt men det ordnade sig... Buss ja, det är ju en historia för sig... Vi backar lite...

Åkte från Karlstad vid sju på torsdag morgon, vi ville ju komma tidigt till mässan. Efter en trevligt pladdrig resa ner ställde vi bilen på Hisingen där vi skulle bo, och hoppade sedan på bussen in till stan. Skulle köpa biljett, men det kunde vi inte göra direkt på bussen. Inte ens ett värdekort! Sms-biljett blev räddningen och vi slapp gå in till stan. 
På kvällen kollade vi med Christian vilken buss vi kunde ta tillbaka... "ta nummer 99"... Ok, sagt och gjort. Efter bion gick vi till hållplatsen - sista bussen gick halv åtta!! Snäll svärfar hämtade oss istället, mitt i natten med svullet knä och ett nästan skrapat ansikte. Väldigt snäll han. (tji fick taxichaffisen som försökte ragga på Elma)
Jag och Elma är inte kompatibla med bussar helt enkelt!

Längtar redan till nästa bokmässa!! :)  

 
Planer för resor till både Köpenhamn och fjällen, det låter lovely!!

Ali Baba

Skolan ja...har ju äntligen hittat rätt i livet och det är SÅ skönt!!!! Känns som om allt går på räls också...
Fått mycket bra respons det senaste. Personporträttet i Indesign blev lyckat, bokrecensionerna och även filmrecensionen kom tillbaka med fina kommentarer. Jag blir så glad!!
Och inte nog med det...nu ska vi till Göteborg på bokmässa också!!!!!!!!! Ska bli superduperkul! Ska driva ner tilsammans med Elmapelma i morgon bitti, och sen har hon fixat sovplats till mig också. Söt hon. Vi ska hänga vid Leilas monter typ hela tiden. :P

Städning av ett helt hus idag. Hade tänkt plugga TT-språk men övningsuppgifterna verkar ha gått upp i rök. Får bli trevligt helgjobb i stället. På tal om jobb så tyckte FF att jag kanske kunde börja dela ut reklam på helgerna. Och kanske ta ett extrajobb som hallvärd också...njae, tror inte det va... hur i all sin dar ska jag hinna med det??!! Jag tycker gott det räcker med att plugga, städa, laga mat, rasta hund, städa, laga mat, plugga, städa igen... vissa ligger på soffan och har det skönt... ja ja, det är väl så det är...

Här kommer en bild från Tunisienresan!!Stängt på söndag??

Den här helgen har känts ruskigt lång, gissa varför??!! Jo för idag får vi äntligen tv!!! Lyckan är gjord, lugnt att jag ska se Betnér ikväll!

Nu ska här byggas också, närmare bestämt en hundgård. Efter många sparkar, slag och hårda ord kunde vi igår äntligen komma överens om var den skulle placeras. Kanske inte på det snyggaste placet men huvudsaken är att det blir av iaf. Besvikelsen kom ändå rätt snabbt igår när vi skulle åka till Mr Torgny för att handla virke. Stängt på söndagar. Hur kan man ha stängt på söndag?? Det är ju då folk har tid att bygga och greja...får hoppas att vi hinner med det i em.

FF är hemma och har det skönt idag, han var tvungen att ta en semesterdag. Han ska ju på date. Ja, lite svartsjuk är jag allt. Men det är ju för en god sak, så jag får väl försöka bortse från daten... Ska lägga tankarna på en filmrecension nu istället.

Ljuva toner (mer eller mindre...)

Gårdagens klassfest blev otroligt lyckad. God mat och grymt trevligt sällskap... Singstar användes flitigt, men vem vann egentligen?? 'Jag har aldrig' tog fram det bästa (eller sämsta?) ur oss...dansken fick till och med gå ut en sväng när det blev alltför intimt tjejsnack ;D stackarn.
Tequilan stod länge i ett hörn och dammade innan vi sörplade i oss den, mumma!! Finns inte mycket som går upp mot en redig klunk av sådan gudomlig dryck!!

Hemligheter kan inte hållas länge i vår klass, det fick Sofie snabbt erfara. Kul tyckte vi andra!! Mystiske Mats är inte lika mystisk längre, i alla fall inte för Sofie.

Skakade loss en del på Koriander, lite glest med folk men det var kul ändå. Tur man har en DJande Emmelie i klassen :)
Nattamat var tvunget att inhandlas...till Fantastiske Fredriks förtret...och då tog jag tillfället i akt att öva lite intervjuteknik. Stackars killen i kiosken fick stå ut med mig ett bra tag! Mos med strips är aldrig så gott som på natten, utan korv såklart.

Svängde benen över sängkanten strax innan ett idag, blev inte lite sen frukost kan man ju säga. Ilfart in till stan för att lämna in ett vattenprov, men nej då...det hann stänga. Vi hittade nämligen ingen dörr att gå in i...kan va riktigt svårt ibland.
Nu blir det nog pizza om jag kan övertala FF att slita sig från tvspelandet.

PÅ MÅNDAG FÅR VI BILD I VÅR TV!!!!!!

Äntligen!!

Gissa vart jag sitter och skriver nu då? Skolan? Näe...HEMMA!!!! Internet är här för att stanna kan jag lova, men jösses vad segt det är. Mobilt bredband som ska gå via 3G nätet...jo jag tackar jag, det är segare än mitt gamla uppringda.
Det första jag gjorde när allt var installerat var givetvis att sätta på "I ditt ansikte" som jag missade i måndags. Magnus Betnér är ju helt underbar!!

Var inne i stan en sväng förut, skulle ju försöka hitta en bra present till liten syster yster. Lättare sagt än gjort det...hoppas hon blir nöjd nu iaf. Ska troligtvis ner till storstan på lördag och gratta henne. Just det ja, kom på att jag måste ju fixa en inflyttningspresent till henne o Mattias också!!

Photoshop och Indesign tränger nu undan allt annat i min hjärna, drömmer till och med om pixlar, lasson och pipetter. Ruskigt kul är det och har jag tur kanske något fastnar också. Nästa plan är att skaffa hem de där programmen så jag kan träna dygnet runt.

Äntligen kommer jag åt mina bilder och kan börja med att bjuda på en godbit från Tunisien. Dromedartur i Saharaöknen, yiehaa!!Om en ko

Saxat från lilla lisas blogg:

En mellanstadieelev skulle skriva om en ko. Så här blev resultatet;   [läs igenom, även om det är mkt text. det är värt det!]

Nyttan med Kon:
* Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever
ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den
skall dö.
Men det bestämmer den inte själv.

* Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan
- Den  främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan
- Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

* På den främsta sidan sitter huvudet...
Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på.
* Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.
Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av
hornen.
* Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles
mule. Det är nog för att den säger mu...
* På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga
bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
* På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan,
är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
* Färgen på kon heter kulör.
* Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så
blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
* Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut
spikar med.
* Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två
gånger.
* Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost.
* I osten är de hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
* Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll.
* Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur,
och det gör kons man också.
* Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
* Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare.
* Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad,
man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon
väldigt mycket.

* Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Gapskratt!!!!!!

Mycket viktig information!

Inflyttningsfest är äntligen planerad, så kryssa för den 8e november i era tjocka kalendrar!! Hoppas på stor uppslutning!

Dålig statistik

Försökte engagera mig lite extra i fredags, men vad fick jag för det?? Jag drog med mig Diezelbäbisen ut i skogen och hämtade lite smaskiga kantareller. Planen var nämligen att göra goda varma mackor på kvällen...
Korkade upp en flaska rött och väntade på att planen skulle fungera. Dålig statistik skulle bli bättre! Men efter en halv flaska vin och ett gäng varma mackor somnade mitt offer innan jag hann säga pip!!
Det var bara att bita i det sura äpplet och hoppas på att lyckan skulle le mot mig nästa gång istället...

Tur att helgen var lång!!


GRATTIS!!!!!!!!!!!!!

Grattis liten syster yster som idag blir hela 18 år!! Hoppas du får en underbar dag!
Puss på dig!

Flugsvamp på menyn

Foto har varit mitt liv de senaste dagarna, och jag måste säga att jag gillar det!!!!! Jag har ju en given modell i Diezelbäbisen, det är skönt... :)
Annars har helgen varit fylld av gräsklippare, Ikea och kylskåp...och massa bilkörande känns det som. Tänk den helgen som vi bara kan va hemma och njuta i nya huset, ganska avlägset just nu tyvärr...

Helt öde...

...är det här i vårt klassrum idag. Var förbi skolan för att hämta ut kameran o passade på att surfa lite också... Har beställt mobilt bredband äntligen, och även fixat så vi kan kolla på tv...någon gång nästa vecka om vi har tur.
Vi prövade nämligen att få in tvn i onsdags - IDOL började ju då!! Men nej då, det funkade inte det allra minsta, noll signal! Gissa att jag var irriterad!! Då 'monterade' jag ihop datorn istället, det var fyra månader sen sist den var ur sin låda. Lovely att få sin musik tillbaka!!! Små fåglar och allt vad det var...

Nä nu ska jag bussa mig in mot stan, luncha med Ninette och sen träffa Paulin o barna! Härligt!

Akta er för kameran, den kan dyka upp när som helst!!!!!!!!!!1

Skogens konung...

En vecka full av kaotisk upprymdhet...livet leker och är helt underbart.... Förutom eviga diskussioner om 'vart ska soffan stå'  'måste vi ha staket'  vem ska bajsa uppe'  and so on... Fast lite kul är det ju så klart. Än har vi inte sovit i varsina rum i alla fall!! :)

Det märks också att vi bor på landet, Molkom är landet, det springer djur överallt!! Förutom katter som har diarré så kan du även stöta på harar och älgar. Älgen hade kunnat kvitta faktiskt... Vad skulle du göra om du hittat värsta kantrarellstället och sen brakar det till tjugo meter bort??!! Inte var det lilla Diezelbäbisen inte, nej då...det var en bautaälg!!! Eller ja, fjolårskalv i alla fall, men ändå. Skulle ni lugnt plocka klart svampen eller?
Gissa vad mesen Anna gjorde...upp med mobilen och ringde FF...som om han kunde göra något tre mil därifrån!! Pucko på mig!! Han bara 'men gå lugnt därifrån så blir det nog bra'. Gå stilla och lugnt med en stirrig Diezel som undrar varför matte är så hispig, det är superlätt!!

RSS 2.0