ett gott skratt

Det är tur att jag får skratta ibland... FF kom förbi en sväng efter jobbet. Han är sjuk så han orkade inte stanna så länge tyvärr. Jag hade ju planer på lite mys o så ikväll, men men...
Då kläcker FF ur sig en av sina underbara kommentarer: "Det sägs att den blir större när man är sjuk..."
Gissa vem som fick världens skrattanfall??!! Till sitt försvar så berättade han att det hade faktiskt stått i Slitz en gång, att när en tjejs kille hade feber så fick han grövre snopp...
Den som lever får se... :)

stackars stackars

Stackars liten...nu har jag nog smittat FF också. Och killar som blir såååå sjuka!! :)
En gång för ca fem månader sen var det ngn som sa till mig att hela FF lyste...undrar om han fortfarande gör det...
Hoppas han aldrig slocknar!! :)

Någon fyller ju 30 här under våren, och jag håller på o klurar på nån bra present. Men det är så svååårt!! Jag vet vad jag helst vill ge honom, (förutom hårt o hett sex då...), men vi får väl se vad det blir av planerna...
Han o Oscar ska till Tyskland o köpa massa gott till festerna, Oscar fyller också gubbe nämligen. :)
Blir ju en del fester i vår, många fyller år o många flyttar... GÔTT!!!

image125
Den här synen är, som jag nämnt förr, inte helt ovanlig...


ägare sökes!!

Liten orange tanborste söker nu sin ägare, det har gått alldeles för lång tid sen denna lilla goding blivit använd!!

image124

trött!!

Har suttit vid datorn sen halv fem o grejat så nu är jag lite sliten... Men vad gör man när man inte kan sova?? Feber igen så det blir att stanna hemma idag...varför kan aldrig jag få bli ordentligt frisk??!!
*nys*
*host*

pysslar lite

Jag håller på o pysslar lite med min design...man lär sig ju aldrig om man inte prövar...
Så ni får de närmsta dagarna stå ut med att det kan se lite rörigt ut här, och en hel del kommer ändras på (förhoppningsvis)!!

Var ju och lunchade med Ninette förut, det var trevligt. Jag åt pasta de la casa, underbart gott med oxfilé och chili!! Mumma... :)

Ska snart bort till FF en sväng nu, det är efterlängtat kan jag ju lugnt säga. ;)

PoP

hobby på gång

Har sovit riktigt bra de senaste nätterna härnu....visst vaknar jag men jag behöver inte ligga i fyra timmar innan jag orkar somna om igen. Det är skönt!!
En annan sak som är skönt är att jag äntligen kan ta upp min försummade hobby igen, veckan som gått har varit rätt seg av naturliga anledningar. Så humöret ska nu bli på topp ikväll hade jag tänkt!! :)


blodet rinner...

När vi gick hem från månen i lördags råkade jag visst putta till FF lite...och på grund av att han inte var heeelt nykter, så åkte han in en betongvägg eller stolpe eller nåt sånt. Skadade lilla örat så det blödde lite...
Detta kommer jag få höra i all evighet känns det som! :) Inte visste jag att jag var så stark. Hi hi...

Gjorde laxsoppa idag, mumsigt!! Med nybakt bröd till, lovely!!

Imorgon är jag ledig från skolan, ska luncha med Ninette, och sen på möte. Ngn tant ska hjälpa mig att överklaga beslutet från försäkringskassan. Får väl se hur det går. Ska iaf bli jättekul att träffa Ninette igen!! :)

Kollar på Gossip Girl nu, nya serien på 5an. Verkar riktigt bra faktiskt!!

Ha de gôtt!!


kylskåpspoesi

Alltid lika kul att kolla på kylen efter en fest!!! :)

image120


Att ta sitt liv

Vem är det egentligen som bestämmer om man är arbetsför?
Är det läkaren och psykologen du träffat i ett par års tid, eller är det läkaren på försäkringskassan som aldrig träffat dig?

Vårt system är så otroligt sjukt så det är inte sant. Jag förstår att regeringen försöker komma åt alla så kallade fuskare, men varför göra på ett sätt som skadar de som verkligen är sjuka? De som mår sämre av att få höra att man är fullt arbetsför, men för sitt liv inte kan förstå hur?! Inte så konstigt att självmordstankarna ökar hos vissa, när man står där utan pengar och knappt orkar gå utanför dörren.
Jag förstår känslan, men bli inte rädda nu för det är inte min tanke!! Jag anser att försöka ta livet av sig själv är det mest egoistiska man någonsin kan göra...och ofta handlar det också om att få uppmärksamhet. Tyvärr. För vad hjälper uppmärksamheten när det redan är försent? Usch vad hemskt det är att det finns så lite resurser för att hjälpa dessa människor... Det handlar ju inte om en förkylning precis...

När jag för ett tag sedan fick reda på att ngn försökt ta sitt liv, blev jag först helt kall men det gick snabbt över i en otrolig ilska. Som sedan blev en djup rädsla. Och så höll det på, växlade mellan dessa känslor. Vad säger man egentligen för att få något att bli bra?? Rädd för att säga fel saker som kan uppfattas fel osv...
Total hjälplöshet. Man kan inte räcka till.

panik!

När man har hund är man van att alltid ha ett par bajspåsar i fickan eller väskan...och jag försöker ha ngn extra också. Men ibland har man bara en. Och ibland går den sönder. Jag kan lova att det är INTE kul!! Särskilt inte då man upptäcker det för sent...och står med bajs över hela handen!!! Grrr... Uppepå det ska man dessutom bära en konsumkasse o ha en hund i koppel hem...bara för att kasta sig in på toan!
Nu är jag på underbart humör!!!

dåligt minne...

Höll på o glömma berätta en sak...
I natt när jag o FF var på väg hem, avslöjade han vad jag skulle få på alla ♥ dag!! Det var det första jag tänkte på i morse när jag vaknade... Jag kan ju säga att jag måste ha världens mest underbara pojkvän!!!!

dåligt samvete...

Har ätit pizza...och det borde jag inte gjort...försöker ju va lite nyttig men det gick ju inge bra idag iaf.

Gårdagens fest blev lyckad. Fast mitt vin var ju en historia för sig. Först silat genom melittafilter, sedan utspätt med sockerdricka... var inte speciellt gott, men med lite dricka i blev det som saft. Slurp sa det så var det slut. :) Blev till att öppna ett par cider också...
Patrik myste med fyra pumor. :)
Ett styck Wilde med sällskap kom förbi efter hockeyn, trevligt trevligt.
Brudar två från stora metropolen dök in, suuupernajs!! Gott o kramas lite med dem.

Den hickande FF och hans vapendragare kom aldrig, de drog till en krog med några andra bruttor istället. Lika bra var väl det, nä då...nu skojade jag bara... :D

På månen var det massa folk, märktes att det var löningshelg. Min magkatarr gjorde sig påmind tyvärr...får nog sköta om den lite bättre så det inte blir ett litet sår igen. Det är INTE kul alls det...

Nä nu blir det snart One tree hill... FF är o hämtar sin väska hos Håkan bråkan, o jag lurade med honom Diezel :D Gott med promenix för honom också.
Diezel ja, han skulle ju va hos reine tills idag egentligen. Men jag fick tillbaka honom igår kväll redan, tjejen hans blev tydligen väldigt allergisk. Det var ju synd.
Börjar ana att jag också är allergisk mot han, får nog göra ett sånt där kul pricktest framöver här... :/

Bjuder er på lite fler bilder från festen!!

     

  



det går trögt idag...

...för vissa som var iväg på hockeyresa igår!! :)

image113

Så här ser det ofta ut hemma hos mig, har jag tur får jag en liten plats i ena hörnet av soffan. Mina två älsklingar är såå underbara så.


efterfest?? näe inte preecis

kvart i tre o kag sitter vid datorn..lin´te helt nykter kan man ju säga... :/ Men kvällen var grymt skoj. Gissa att jag sitter här o skrattar för mig själv, får skriva om varje mening typ tre ggr för det blir liksom liiiite konstig stavning.

Och Johan, jag lovar...ska ta det lugnt med kompisen din!! :)
Puss på er allihopas

festbilder!!

Fest är ju bland det bästa som finns!!
Så håll till godo med lite bilder!"!!

                


Stackars alla er som inte är här!!!



poppande partypingla!!

Med en macka i handen försöker jag sila ur kork ur mitt vin... Vet ni hur lång tid det tar att sila vin genom melittafilter egentligen??!! Borde ha ätit nåt kom jag nyss på, därav mackan. :)
Jojjo o Sara kommer upp en sväng från Åmål, suuuuperkul!! Var såå länge sen sist nu!! Alldeles för länge sen om ni frågar mig.

Fick ett samtal från FF för ett tag sen. Vinst mot Mora och nu var de på väg hem. Kanske man kan få se dem en sväng ikväll ändå då... Annars får Patrik gotta sig med ett gäng tjejer alldeles själv. Tror inte han klagar alls iofs men... ;)

Nä, tillbaka till melitta!

Full fart!!

Jösses vad det är svårt att sätta papiljotter i sitt eget hår!! Speciellt när det har råkat växa en hel del sen sist... Men vill man va fin så... :) Känner jag mig själv rätt så blir det inga lockar utan jag sätter upp det istället! Efter allt jobb...

Var nere på stan med Malin förut, shoppade lite och åt lunch. Mysigt.
Lämnade Diezel hos Reine o tjejen också, de ska ha han tills i möra.

Nä nu ska jag poppa vidare med mina hårrullar, ska nog snart korka upp också tänkte jag. Är ju gräsänka idag. :) FF ringde vid halv två från Mora o var redan ordentligt dragen...får väl se om det blir krogen eller sängen för honom ikväll. :D

Återkommer med lite mer promille i blodet...

Knockad igen...

...av det idiotiska paraplyt!! Vet inte hur jag lyckas med allt egentligen??!! Det regnade i morse så att gå utan paraply var inget alternativ... Men samtidigt blåste det som satan så det var ingen lätt uppgift att ta sig till skolan precis. Men det gick.

Vi hade friskvård idag, kollade på en film, tog en promenad (i blåsten) och gjorde fruktsallad. Mysig avslutning på veckan.
Sen gick jag o Amanda ner på stan en sväng. Nu skiner faktiskt solen!! Skönt! Jag hittade en skjorta som jag ev ska ha på lördag, får se om den passar till klänningen. Sen köpte jag massa grejer på Panduro till min korttillverkning, hittade även två passepartout till bilderna på Diezel. Så nu blir det att måla ramar o få upp dem innan imorgon är det tänkt.

Städning nästa!!

5 skäl till att va otrogen!

Det var en av rubrikerna på nya Slitz!! Gissa om jag blev nyfiken på vad för idiot som hade skrivit nåt sånt... Och ja, jag läser numera Slitz! Svårt att undgå när hela lägenheten hos FF dräller av de där magasinen...men de är faktiskt ofta riktigt bra. Reportagen alltså :) Jag har ju till o med fått vänja mig vid att, vid vissa ställningar i någons säng, titta rakt in i månadens bröst!! Där ska kalendern tydligen hänga tills han kan byta ut den mot en nakenkalender på mig... Hmm... Ja, han fyller ju 30 i vår... :)
Men tillbaka till rubriken... Där fanns alltså en artikel som förespråkade otrohet! Jag skummade bara snabbt igenom den, får läsa mer noggrant en annan gång. Några av kommentarerna var iaf att en kille spanar alltid in andra tjejer o fantiserar om sex med dem, oavsett om de har världens bästa förhållande... Det man inte vet har man inte ont av... Har man dåligt sex i ett förhållande är otrohet räddningen... Och att det finns ingen anledning till att ha dåligt samvete över otrohet för det ligger i en mans natur...
HMM... Jaa, det är nu som ni killar ska säga att det där stämmer ju inte, så klart man inte ska va otrogen...osv...
Men vad skulle ni säga om vi tjejer tänker likadant??

Piiiip...

Kakelplattor!! Det fick vi pröva på att göra idag, det var superkul! Om ett tag ska vi glasera dem också, spännande!! Skönt att va tillbaka i skolan igen.

Försökte installera Photoshop förut, men det funkade inte. Får fixa lite experthjälp nån dag här. :) Vill ju göra en egen header med lite fina bilder o så... Vore skoj. Min nuvarande design borde väl inte få kallas för design egentligen... :/

Ser fram emot festen på lördag!! Hoppas verkligen det kommer några trevliga brudar från Åmål, var SÅÅÅ länge sen sist vi festade ihop nu!! Men jag ser även fram emot en massa inflyttningsfester i Åmål framöver här... Icka, Sara och Lisa Liten ska ju flytta. Och syrran. Kul kul!!

På lördag ska jag sitta o pyssla med kort hela dagen är det tänkt. Det var urlänge sen sist nu, har nog inte gjort ett enda sen jul tror jag. Och nu känns det som motivationen är på topp också, hoppas det håller i sig tills på lördag bara.

Vad det är jobbigt att bara ha en bärbar telefon...glömmer ju liksom att ladda den ibland. Då kommer det helt oförberett ett piiiiip...då är det bara att säga hej då o ringa upp några timmar senare istället... Tråkigt värre!!

spretande ben

Bjöd över FF på middag idag, fisk och pressad potatis. Så enkelt men ändå så underbart gott!! Tyvärr hittade han några ben i fisken, har aldrig varit med om ben i en laxfilé förut faktiskt. Ja visst om man fiskat den själv så är det en hel del ben som ska bort...men inte en köpt... Ja ja, det var iaf väldigt gott.

Vart ingen städning idag, fick räcka med tvättstugan... Och imorgon är det skola igen. Äntligen. Har varit hemma o förkyld i en vecka nu. Tråååkigt!!

Inget bra är det på tvn ikväll heller...så det blir väl att sitta här vid datorn o pyssla lite... :)

Vädra musen?

Jahapp...då sitter man här igen då, framför datorn...med uppknäppta jeans... Aha, nu undrar ni allt... :) Har nämligen så grymt ont i magen så jag borde gå o lägga mig en stund. Mensvärk är inte att leka med! Höll på o dö nere på stan, allvarligt så kändes det så! Hade nästan glömt hur ont jag kan ha...
Hittade iaf en snygg top/klänning som jag ska ha på lördag. Om jag inte hinner ändra mig o lämna tillbaka den. Måste hitta nåt att ha under också...kanske en vit skjorta vore snyggt...hmm, ska fundera på detta...

Idag är det städning och tvätt som gäller...så gott det går när jag är tvungen att gå dubbelvikt av smärta... Usch och fy!!

Tjing!

Kallt ute idag...härligt med vinter!! Men imorgon kommer värmen igen tyvärr...
Ska ner på stan o kika lite nu, har ju kvar presentkort som jag fick i julklapp. Kanske hittar nåt läckert att ha på lördag om jag har tur. :)

Tjolahopp så länge!

solen skiner!!

Varit på en underbar långpromenad med Diezel. Tyvärr så glömde jag ta på vantar så händerna blev snabbt som isklumpar!! Tur de tinar snabbt när man kommit in i värmen...

image104

image105


barskåpsinventering

När man inte har något att göra (men massa man behöver göra) så hittar man på en hel del onödiga saker.
Men en inventering av barskåpet var faktiskt precis vad som behövdes, just idag. :)
Detta innebar att jag hällde ut en hel del sprit...små slattar i massa flaskor...när man har fest så blir det ofta kvar en hel del. Men vem sparar på allt??
Hade även några gamla likörer som fick slinka ner i avloppet. Bland annat en med kanelsmak som jag köpte i Spanien för snart tre (!!) år sen. Inge god alls!!
En tom tequilaflaska fanns också, ville väl ha nåt fint att se på antar jag...annars vet jag inte varför jag haft den kvar... Nu åkte den iaf.


Så vad finns då kvar??
En whiskeylikör
Lite grön curacao
Halv flaska Pisang Ambong
Ngn slags kokoslikör
Hmm...ja, det var ju inte mkt att hänga i granen.
Får nog bli en tur till bolaget när plånboken blivit lite tjockare.

lite tankar...

Dåligt samvete?
Nej inte alls faktiskt.
Det är på tiden att tänka på sig själv.
Ingen annan gör ju det.
Fast ändå...
Det känns aldrig bra.
Att sätta sig själv före andra.
Inte riktigt min filosofi.
Men någon gång måste va den första.

Om du ändå kunde förstå.
Om du vore som andras.
Medkänsla, vad är det?
Empati även kallat.
Bara tänka på sig själv.
Det är du bra på.
Var fanns du?
Hade behövt dig.
Förstår inte.

Kan inte ändra det som hänt,
men ändå undrar jag "tänk om..."
Det som händer nu går snabbt förbi,
borde leva för dagen.
Framtiden är öppen för allt,
varför är jag då inte glad??

Kan leva utan trygghet,
men hur länge håller det?
Borde älska mig själv,
men varför vara egoistisk?
Borde acceptera det som varit,
men HUR??
Borde gå vidare,
och uppskatta det jag har nu.
För innerst inne vet jag,
att allt ordnar sig på ngt vis.
Någon gång.
I framtiden.


snor o kyla

Snoret rinner och frodas... Inge trevligt alls.
Kom till en hemsk insikt igår kväll. Nästa vår är det tio år sedan jag var klar från Universitetet...jösses vad tiden går snabbt!! Tycker inte det var länge sen jag satt med pappren och skulle söka utbildningen. Hjälp!!

Idag är det äntligen minusgrader ute, hoppas att det håller i sig. Det behövs både kyla och snö i till Svenska rallyt som drar igång om lite drygt två veckor. Annars blir det inge kul... Måste köpa mig en ny mössa också. Eller ja, ny o ny, har inte haft ngn på ett antal år. Har en riktig "bonn-mössa", sån där med öronlappar... men den vågar jag ju inte gå med när nån ser mig!! :) Fast den är ruskigt varm och skön. Ha ha...

Ska försöka mig på lite städning idag. Kanske baka lite bröd också, vi får se vad det blir.

Tråkig lista :)

Tio band/artister du sett live
Kiss
Hardcore Superstar
LOK
The Ark
Sahara Hotnights
Petter
250 kg kärlek
E-Type
Hellacopters
Tomas Rusiak
Carola
...........o mååååååånga fler....

Nio saker du ser fram emot
Att bli ekonomiskt oberoende
Få barn
Bli frisk o börja jobba
Festen på lördag
Svenska rallyt
Resan till Sälen i april
Sommaren
Träffa Liten Lisa
...and worldpeace... ;)

Åtta länder du besökt
Spanien
Egypten
Frankrike
Ryssland
Tyskland
Danmark
Norge
Sverige...

Sju saker som irriterar dig
Mitt sockerberoende
Vintern som aldrig kommer
Mitt sovrum
Mitt badrum
Att kylen i princip är toooom
Pipande hund
Viss person som aldrig bryr sig

Sex saker du rör varje dag
Diezel
Mobilen
Tandborsten
Datorn
Mina bröst :)

Fem saker du gör varje dag
Vaknar
Smsar
Går med vovven
Äter
Somnar

Fyra låtar som du älskar
More than words - Extreme
Your song - Elton John
Blue eyes - Timmy Curran
Ompapa mao mao!!

Tre filmer du kan se om och om igen
Grease (of course)
Dirty Dancing
Allt med Astrid Lindgren

Två saker du har på dig varje dag
Behå
Trosor (ja, nästan varje dag iaf)

En person du saknar just nu
Min farmor...

sjuk igen

Blir sååå trött på det här!! Förra veckan låg jag i feber, och nu har jag blivit förkyld. Denna hösten o vintern har varit gräslig!! Är inte van att få massa baciller, brukar klara mig rätt bra ifrån det där i vanliga fall. Men ända sen jag träffat FF så har jag varit antingen hostig, förkyld eller haft feber...knepigt...
Nu gäller det iaf att bli frisk innan lördag, då är det ju fest på schemat!!

Ska försöka ta mig ut en sväng idag iaf, måste till banken o en del andra ställen. Jobbigt med rinnande näsa men det måste göras...

ha en riktigt bra dag nu!!
kram kram

mardrömmar och fotfobi

Inte bra alls att somna på mindre bra humör... Har vaknat urmånga ggr på grund av att jag drömt mardrömmar!
Varje gång jag vaknat så har jag varit alldeles kall. Det var samma dröm hela tiden.
Jag frågar FF om han inte är sugen på lite sex...
Men han svarar "Jag vill aldrig mer ha sex med dig!"
HEMSKT VA!!!
Direkt när han vaknade så frågade jag om det var en dröm eller om det var sant. Fick en konstig min tillbaka bara...så jag kunde andas ut.
Kollade i mitt drömlexikon vad detta möjligen kunde betyda. Jag tolkar drömmen som ett nederlag och då kan det betyda:
"Nederlag: Om du drömmer att du lider nederlag är det en maning att inte skärra upp dig för något som inte har någon som helst betydelse."
Lisa, minns du vad vi messade om igår kväll??

Idag har vi bara slappat, kollat på handboll och jag har gått promenad. (lika svårt som alltid att få med FF på långpromenad) Blev bjuden på god mat på herrhagsgatan idag, fick med en matlåda också. Blev extra bortskämd med fotmassage. JA, ni läste rätt. Lilla Anna som har sån grym fotfobi kan låta FF ta på sina fötter!! Är det inte helt otroligt!! Men bara om strumporna är kvar på... :D

Nu blir det One Tree Hill & Jamie Oliver med Diezel i soffan! Och imorgon är det back to school som gäller. Ska bli kul, skönt att febern är borta nu.

Puss puss

det blåser!!

Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig...kvällen igår bestod av mat o tv. Inget annat spännande tyvärr...
Men nu fick jag iaf lite grann, blev lovad lite mer ikväll också!! :)

Blåser rätt så rejält idag, men solen kikar fram nu iaf. Det är underbart skönt.
Snart blir det att baka tekakor och laga middag. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Pizzan igår kväll blev väldigt god.

ha de

räknar minuterna härnu

Vad det är jobbigt detta...har inte fått sex sen i söndags... Så blir det när man är ute o flänger o sen blir sjuk. men ikväll går han inte säker längre. Här ska minsann inte vilas bara för det är fredag kväll!!!

Frågan är bara om det blir innan eller efter maten. Jag vet precis om jag får bestämma iaf! :)

Skööönt!!

I natt har jag fått riktigt många timmars sömn. Var vaken mellan fyra o fem med en ohygglig magvärk, trodde ett tag att det var gallsten. Men det gick över så jag kunde somna om igen. Underbart!!
Vaknade halv åtta av att kl ringde, bestämde mig för att stanna hemma och kurera mig riktigt. Så kanske jag kan få en frisk helg!!
Var ute i ösregnet med Diezelbäbisen, var väl så där kul... Såg fram emot att få äta frukost till alpint, men nej då...då var det inställt!! Attans också! Ja ja, får väl se några avsnitt till av Lilla huset på prärien istället då. Det jobbiga med det är ju att jag måste kolla på datorn eftersom jag inte har ngn vanlig dvd. Jag vet!! Jag är lite efter i teknikens värld! :/

Tjolahopp


resan till åmål

Ja just det, min lilla tripp igår skulle jag ju berätta om också...

Regn och ihärdig blåst gjorde det inte kul att ta sig till tåget, än mindre att ta sig från tåget väl framme i Åmål. Där blåste det om möjligt ännu mera.
Mötet var jobbigt som vanligt, massa upprepat tjat kändes det som. Och det verkar vara svårt för dem att förstå att jag faktiskt inte kan jobba, jag är sjukskriven. Ja ja, nytt möte om tre veckor igen.

Underbart kul var det i alla fall att äntligen få träffa Liten Lisa. Var alldeles för länge sen sist nu, typ över en månad sen. Säkert drygt en månad sen.
Vi mötte upp med min syster liten också och styrde sen kosan mot pizzerian. För är man i Åmål så måste man bara passa på att äta kebab, finns ingen godare ngn annanstans. Så är det bara. :) Mycket prat, skratt och mat blev det. Liten syster hade redan ätit så hon roade sig med att se på oss när vi slafsade kebabrulle. "Ponnstripp" och "fluffig bajs" var några av kommentarerna... Hmm...

Nästa anhalt var Café Rio, vi var sugna på SEMLOR!! Men tyvärr sa magen att den var mätt, så nu blev det jag o Liten Lisa som fick studera Emelie när hon åt en underbar skapelse!! Men det var ett nytt sätt att äta på...såg rejält kladdigt ut faktiskt!
Själv äter jag locket först, sen blandar jag grädden med mandelmassan innan jag äter resten. Gillar inte riktigt gräddsmaken...


Efter otroligt mycket skratt, lite slag och pisk, vandrade Liten Lisa hemöver. Jag o Emelie gick i regnet till den andra systern. Eller den tredje kanske man säger? Aja, dit gick vi iaf. Där blev det ännu mer skratt, mycket snack om en nära gemensam "bekant" innan jag var tvungen att rusa till tåget.
Som naturligtvis var försenat som vanligt!! Dessutom fick jag prata engelska helt oförberett på stationen...kanske inte det första man är sugen på, trött sliten och kall och bara vill hem. Men det gick ju bra till slut ändå.

Jag anar att min tripp till Åmål igår inte precis hjälpte mig att va frisk, vädret kan ha bidragit till min nuvarande feber.
Attans masar!! Inget sex idag heller!! Dumma, dumma febermojäng!


Närbild på Emelies halvätna semla...


smått skräckslagen härnu

Har sett på ett grymt intressant program: Vi äter oss till döds - om fetma och graviditet
Även om jag inte har någon kraftig övervikt så blir man väldigt eftertänksam efter att ha sett detta avsnitt.
Lite av innehållet av vad som kan hända en överviktig kvinna:

¤Man har mycket svårare att bli gravid
¤Hög risk för graviditetsdiabetes
¤Högt blodtryck
¤Vid ca 5 kg övervikt fördubblas risken för komplicerad graviditet och förlossning
¤Högre risk för havandeskapsförgiftning
¤Svårare att uppskatta barnets vikt
¤Svårt att se eventuella avvikelser på ultraljud - suddig bild
¤Både mor och barn löper större risk för komplikationer
¤Barnet är ofta stort

15% av Sveriges gravida är överviktiga, och det blir mer o mer vanligt.

Jag har nu fått en otrolig sporre att gå ner mina extra kilon. Jag vill inte få problem med att bli gravid, även om barn inte finns i min planering inom det närmsta. Och jag vill definitivt inte sätta mitt eget samt barnets liv på spel på grund av en eventuell övervikt. Har man viljan så kan man ju faktiskt gå ner i vikt.
Jag sitter här lite smått skräckslagen nu...


lätt att byta stil!!

     

Vilket passade bäst?? :D

diezelbäbisen

Diezel har det tråkigt nu när jag är sjuk, inga långa promenader o ingen matte som orkar busa med honom...

image97

feberfrossa

Kom hem sent igår och var hur trött som helst... Tänkte att nu skulle jag väl få sova ordentligt iaf. Men nej då. har vaknat massa ggr i natt av att jag har fryst, skakat och svettats om vart annat. Hög feber skulle jag gissa på. Har väl känt att ngt funnits i kroppen ett par dagar men jag har trott att det var den dåliga sömnen som gjorde det...
Så i morse när jag skulle upp på toan så svimmade jag på väg dit. Var nog inte borta så länge, för Diezel gjorde sitt bästa för att väcka mig. Kan ju lugnt säga att jag var liiite blöt i ansiktet :/
Så idag blir det inte heller ngn skola... Enda planen jag har idag är att ta mig till Konsum o köpa lite mjölk. Annars ska jag bara ta det lugnt och knapra intellegenta värktabletter.

Berättar senare om min härliga resa till Åmål igår.

utflykt till landet

Onsdag idag - alltså ledig från skolan. Dagen ska fördrivas med att tvätta hela fm, och i em ska jag ta tåget till Åmål. Ska dit på möte. Plus att jag ska träffa Lisa Liten, liten syster o en syster till. Ska bli kul!!
Diezel får va hemma, FF hämtar upp honom när han slutat jobbet.

Hade nattsällskap i natt, mysigt. Vet inte om det var därför men jag sov mycket bättre!! Kanske inte så konstigt eftersom jag natt till igår inte sov ett dugg... Nu har jag varit utan mina sömntabletter i drygt två veckor tror jag, och det funkar fortfarande inge vidare. Får kolla med läkaren vad hon tycker, jag måste ju få min sömn...

Har inte träffat Malin på länge, kom ett sms alldeles nyss här. "Sugen på lunch idag?" Typiskt att jag för en gångs skull ska åka bort då... :( Får bli en annan gång. Det är ju fest snart iaf!!

Hade en vild diskussion med en viss person igår. Och jag blir snart helt skogstokig på denne person!! Hur kan man va funtad på det viset egentligen??!! Skönt iaf att jag bor här så det blir en viss distans till det hela. Och det är ju en stor anledning till varför jag flyttade hit också faktiskt.

Regn, regn, regn och åter regn. När ska vi få våran vinter??? :/

lite som en polarhund

Har ni tänkt på att min älskade BC inte vet hur man som BC ska hålla sin svans?? Allt som oftast har han den som en knorr över ryggen, lite som en Polarhund. Kanske han längtar till kallare breddgrader! (hemska tanke...) Här vallar han en igelkott förra sommaren, ursäkta suddig bild...

image95

Och här är han som liten gullig valp!! :)

image96




Diezel

var ute i blåsten o busade lite...päls o öron blir lätt komiska i vinden!! :)

image92
image93

Fladdermushunden vill att matte ska kasta pinnar, både små...

image94

...och stooora...

som en zoombie

Har inte sovit ngt alls i natt, så idag stannar jag hemma från skolan. Tråkigt för idag skulle jag börja skulptera mitt djur!! :(
Ska försöka vila lite nu på fm, hoppas på lite sömn också. Annars får jag kalla in han som kan råda bot på min sömn, hjälper iaf lite grann. ;)

inte på topp idag

Idag har det varit en jobbig dag. Börjar tvivla på att jag ska klara av att gå i skolan... Visst, det är i var o ens egen takt o så men jag har så otroligt höga krav på mig själv. Det är ju en del till att jag blivit sjukskriven från början.
Vi började på en ny grej idag. Vi ska under två veckor syssla med keramisk skulptur, med temat djur. Alla verkade få idéer direkt, började skissa o jobba med leran rätt så snabbt. Jag har mest kikat i böcker efter inspiration. Ett tag fick jag sätta mig i biblioteket för att lugna ner mig...

Lunchen är ju inte precis bra heller. På en timma ska jag hem, göra/värma ngn mat, äta, gå med Diezel o sen tillbaka till skolan. Det går på en timma om jag cyklar snabbt o slänger i mig maten. Men stress är INTE bra för mig, så jag ska försöka komma på en bättre lösning tänkte jag.

Natten blev ryckig också, ganska många timmars sömn för en gångs skull...men jag vaknar ju hela tiden så det blir ingen sammanhängande sömn. Dessutom försöker jag vänja mig vid en ny kudde som jag fick i julklapp, som ska va bra för rygg o nacke. Den är skön men tar ett tag innan man vänjer sig tror jag.

Värst vad jag var negativ idag känner jag...bäst att försöka komma på bättre tankar.
Ikväll är det iaf idrottsgalan, det ska bli kul att se!! Jag o Diezel ska mysa i soffan hade jag tänkt.
Borde laga matlådor till FF också som jag lovat, får se om jag orkar. Det är ju inget måste men...

Puss puss


sista grejen innan kvällspromenixen

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Ja ibland faktiskt, gör vi inte alla det? :)
Titta på dig själv i spegeln: Händer ju rätt ofta ja...
Gnälla:  Inte så värst hoppas jag.
Skrika: ibland när diezel tokar sig
Sova: mindre bra, skulle vilja sova mera
Ha ångest: ja tyvärr...
Skada dig själv med flit: iaf inte fysiskt
Ta mediciner du inte borde ta: Är ren just nu :)
Vilja dö: Har hänt ja, var dock länge sen nu
Drömma mardrömmar: Ja, i perioder
Drömma sexdrömmar: bara dagdrömmar! :) o de försöker jag uppfylla fortast möjligt
Ta droger: nej nej, "bara" alkohol...
Försöka vara annorlunda: nej det är jag av naturen HA HA
Klä dig i svart: rätt ofta ja
Gå till kyrkan: väldigt sällan
Gå i skolan: ja sen en vecka tillbaka
Röka: näe, det tror jag väl aldrig. det man inte minns har inte hänt!!
Ha sex: nej nej, inte jag inte. ska gifta mig först
Ljuga: brukar inte, men tyvärr har det hänt ett par ggr
Hata folk: ibland
Lita på folk: NEJ! har grymt svårt att få förtroende för ngn

VEM:
Saknar du:
 farmor
Vill du döda: ingen alls
Rörde dig sist: fredrik, eller räknas Diezel??
Vill du slå: ingen för tillfället
Kysste dig sist: kunde det ha varit FF tro?
Vill du kittla: Wilhelm
Kramade du sist: FF
Vill du prata med: Min far
Skrek du på sist: Diezel, stackarn
Vill du vara som:  paulin, finns ingen annan med sån moral o vishet
Sårade dig sist: ......
Vill du bli galet full med: helt klart liten lisa
Gjorde dig riktigt glad senast: FF o emelie
Fick du sms från senast: Patrik
Ringde dig senast: ngn med skyddat nr, men jag svarade inte!!
Är vackrast på jorden: ingen som helst aning...

HAR DU:

För många vänner:
vänner kan man aldrig få för många av!!
Förföljelsemani: nixus
Tvångstankar: typ att "måste hinna upp för den här trappan innan..." Ja rätt så ofta faktiskt
Någon annan psykisk sjukdom: inte som inte är övergående :D
Någon fysisk sjukdom: nageltrång ibland, räknas det?? :)
Någon skada: utslagen tand
Färgat håret: Hmm, tror det... rött, svart, blått, lila, rosa, mörkbrunt, jätteblondt... öö, ja det har jag
Brutit några ben: spricka i tån (fastnade i dammsugaren en gång)
Några piercingar: jupp jupp, i tungan
Egen dator: aa
Bra självförtroende: ja men självkänslan är i bott...
Kysst någon: tror det va
Haft sex: kanske en gång
Köpt kondomer: ja men inte förrän jag fyllt 30, var allergisk mot dem förr - på riktigt alltså
Tagit nakenbilder: inte utan underkläder
Sagt jag älskar dig till någon idag: ja då
Bjudit ut någon: ja
Varit kär: ett antal ggr
Dumpat någon: japp!!
Stulit någonting: ett halsband för lääänge sen på en marknad
Lämnat landet: som längst ett par månader i spanien
Tuttat eld på nått: ved
Gjort något olagligt: ja...

HUR:

Går du: sexigt, hur annars?? ;)
Svarar du i telefonen: oftast " ja de e Anna"
Fördriver du tiden: på bästa möjliga sätt
Mycket pengar har du: inte så värst mkt alls
Tjänar du pengar: jobbar inte just nu
Ofta diskar du: ibland när glasen tagit slut...gillar inte att diska!
Ofta städar du: ofta, det är kul
Många stör du dig på: en hel del
Ofta träffar du din familj: Mycket sällan

TROR DU:
Att du kommer bli något: ja, äldre
På gud: Ja.
På rymdvarelser: självklart, konstigt vore om vi var själva här...
Att folk tycker om dig: det hoppas jag iaf
På ett liv efter detta: ja
Att fiskar kan tänka: med vilken hjärna då??!!
Att du kommer leva länge: överlevde jag min 25årsdag kommer resten av livet gå som på en dans...eller var det 30??

Gonatt på er!!

whiiiiee!!

Hästen är äntligen hemma i sitt stall!! Har varit försvunnen i ca tre månader, men fann honom där jag glömde honom sist. Vilken tur att han inte galopperat iväg!!
Och stackars FF som inte gillar att gå långpromenader, honom lurade jag med. Nu har jag lärt mig att när han är rätt så tyst o inte gärna vill svara på tilltal...då ska jag inte fortsätta babbla som jag brukar, utan ta det lite lugnare på den fronten. Man kan ju inte va glad hela tiden...
Man lär sig alltid ngt nytt varje dag!! ;)

Mindre än två veckor kvar nu!!

sömnen fattas mig

Har legat vaken sen strax innan fem, nu orkade jag inte vända o vrida på mig fler ggr... Stackars FF har väl säkert vaknat flera ggr av mig. Väntar nu på att skidorna ska börja, men det är väl inte förrän nio antar jag.
Nu blir det att sitta här o greja ett tag.

mätt

Är helt otroligt mätt i maggen nu... Gjorde köttfärspaj o sallad till lördagsmys, det var mumsigt.
Nu blir det slappa i soffan resten av kvällen.

Puss o gonatt på er

regn igen...

Jag hatar vår svenska vinter!! Blir ju inte speciellt glad av att vakna till ljudet av regn mot rutan...
Kan ju lugnt säga att jag längtar till vår Sälenresa. Är "bara" lite mindre än tre månader kvar nu. :/

Diezel är hos sin gamla husse idag så det är så tyst o tomt här hemma. Har kollat på alpint mest hela dagen, gôtt för Byggmark med en andraplats. Synd om Larsson att han åkte ur, såg ju ut att ligga otroligt bra till annars. Nu blir det att se hur det går för våra tjejer i andra åket.

Ska snart åka till FFs mamma o fixa nå papper inför Sälenresan. Synd att det är så dåligt väder annars hade vi kunnat ta en långpromenad i skogen...

Pratade med syster liten förut. Hon ska få en egen lägenhet, underbart skönt för henne!! Skulle kolla på den vid två. Inflyttning var isf redan den 1 feb, härligt! Blir nog bra för henne detta tror jag.

Nä nu börjar andra åket...

Tjing!!

mys o vila

Nu blir det att laga mat.
Pasta med kyckling- och räksås.
Har precis skalat färdigt räkorna.
Ska bli mumsigt.
Egentligen är jag inte hungrig.
Fast FF säger att jag måste äta ändå.
Har bara ätit en halv portion havregrynsgröt idag.
Och lite nötter.
Det är inte så mkt.
Snart börjar det.
Ska bli kul.
FF får akta sig sen.
Kanske får vänta lite med maten.
Det vet man aldrig.
Vad jag känner för....

trött...

Så... Nu var julen borta, lägenheten dammsugad, toaletten skurad o nya gardiner i köket. En del damm är borta också...kan inte förstå vart allt kommer från egentligen.
Fixat lite med blommor och lampor också.

Nu blir det väl att gå en sväng med vovven o sen bara ta det lugnt en stund. FF jobbar sent idag, så middag blir det väl inte förrän framåt en åtta eller nåt.
Lagom till Let's Dance!! Premiär idag, det ska bli kul!


ute i skogen...

...där ska alla granar vara!! Inte inne i mitt vardagsrum!! Vet ni hur många barr det finns på en gran egentligen? Jag kan ju säga som så iaf att det finns miljoners på mitt golv nu. Var tvungen att ta en paus för att lugna ner mig lite.
Det var ju inte det lättaste att få ner belysningen för det första, som tur var så välte den inte igen iaf. Sen var det visst en hel del glitter kvar så det finns också överallt. Plus att jag har barr o annat full hela håret...och mina händer ska vi inte ens prata om. KÅDA säger jag bara!!
När jag skulle bära ut den o ställa den på gården så tände jag inte i trapphuset, vilket resulterade i att jag höll på att skrämma livet ur en granne. Stackars honom... 
Sen skulle jag gå in igen, då stod en annan granne upptryckt mot ena väggen med en hund vrålandes mot sig. Diezel hade slitit sig. Nej då, riktigt så farligt var det inte, han hade bara smitit ut o nosade nyfiket på grannen. Tills han såg mig, då pep han snabbt in igen. Matte kan va stygg nämligen om man inte sköter sig. :)

Nä kanske man ska fortsätta städa nu... Fick byta påse i dammsugaren också mitt uppe i allt. Jobbigt...
Vad gör egentligen ni en dag som denna? Borde väl ta det lugnt o njuta av att det är fredag antar jag...




det blev en avsugning ändå!!

Nu har jag sugit av granen...inte från barr som ngn annan tyckte, utan från glitter!! Hade ju änglahår i granen, sånt där jättetunt glitter...och det var otroligt svårt att få bort annars. Så nu står en avsugen gran hos mig. :)


Amanda Jenssen

Ni har väl inte missat Amandas nya singel??




själv är bäste dräng...not!!

Gud vilket härligt väder det är idag!! I morse när jag gick till skolan höll jag på att blåsa bort, men nu skiner solen o det är helt underbart ute!!

Skolan ja, tror detta var bra för mig. Fast jag är grymt trött o sliten efter bara tre timmar, undrar hur det blir nästa vecka då vi går hela dagar... men det är jättekul! I går gjorde vi en "världshändelse" med hjälp av t ex lera, gipsbindor o färg. Jag gjorde då man uppfann elden. :)
Idag kollade vi på två kortfilmer o gick igenom veckan, fikade o pratade.

Jag tog följe ner till stan med Amanda, en tjej i klassen. Skulle handla lite hade jag tänkt. Väl nere på stan kom jag på att pengarna var hemma...så det var bara att traska hemöver.
Nu har jag precis kommit hem från ytterligare en tur till stan...passade på att lämna tillbaka lite böcker också. Äntligen. Har glömt dem typ i flera veckor nu. Mitt minne är ju super!!! :/

Igår var det tänkt att jag skulle städa bort julen, men låg o vilade hela em så det hanns inte med. Blir väl att ta det idag istället. Men vart ska jag slänga granen??!! Mitt i stan liksom...Får väl bli soprummet, så länge iaf...

Jösses vad skönt det ska bli med sängkompis i helgen! Har ju knappt träffats i veckan, går lite väl långt mellan gångerna härnu. Typ abstinens efter vissa saker. Inte lika kul att fixa själv precis, men nöden har ingen lag!!
Hade tänkt oss en sväng till Åmål också men det passade inte för mamma lilla.
På onsdag ska jag iaf ner. Möte på jobbet då o tänkte passa på att träffa Liten Lisa o Emelie. Får se vad som mer hinns med...

För en vecka sen började ju mitt nya liv, 40 dagar helt utan godis o liknande. Försöker äta någorlunda rätt o motionera mer också. Har gått ner ett kilo, så det är ju en liten bit på vägen iaf!! Men det är SÅ jobbigt utan socker. Idag åt jag faktiskt lite nötter o russin, men det räknas väl inte som godis??!!

puss på er


hata hata!!

Åååå vad jag blir trött o irriterad!! I mitt datarum luktar det inemellanåt grymt mkt rök o det är SÅ jobbigt!! Kommer väl från ngn granne...

utmanad av liten lisa

Vad gjorde du för tio år sedan?

Oj det var lääänge sen, jaa vad gjorde jag då egentligen?? Hmm, jag gick andra året på karlstads universitet. Hade precis flyttat från mitt ex och skaffat min allra första helt egna lägenhet!! Det var härligt!!
Annars var det hårt studentliv som gällde, minst tre utekvällar i veckan!! :) Miss that time!!!

Vad gjorde du för ett år sedan?
Det var precis innan jag fick reda på att jag var gravid...umgicks med trevlig Niclas.
Var inte så glad på en person i min närhet, hatet var mkt nära...

Fem snask du gillar:
Vad gillar jag inte??!!
Men Marabou daimchokladkaka är helt underbart beroendeframkallande. Nötkräm är inte heller helt fel, ni vet den där lilla påsen man river av ett hörn o suger i sig innehållet från!!
Geisha choklad och Fazer mjölkchoklad är också favoriter...
Wienernougat får jag inte glömma heller!! (anar ni den gemensamma nämnaren?? rätt!! CHOKLAD!!)
Helvete vad jag blev sugen på godis nu då, inte bra alls det....

Fem sånger du kan hela texten utantill på:
Jösses...ingen aning, det är säkert massvis... har ju sjungit en del i mitt liv om man säger så...

Vad skulle du göra om du var miljonär?
Då hade jag betalat av mitt studielån, köpt en bil, rest en hel del...och anlitat ngn som hade tapetserat klart mitt sovrum!!
Hade jag haft massa miljoner hade jag även delat med mig till familj o vänner, gett en del till välgörenhet. Öppnat en affär, köpt ett stort hus på landet... rest ännu mera... :) Finns ju massa att göra av med pengar på!!

Tre dåliga vanor:
Har svårt att tänka på mig själv, sätter oftast andra i första rummet.
Dålig självkänsla (men ruskigt bra självförtroende!!)
Godisråtta!!!


Fem saker du gillar att göra:
Umgås med de jag älskar, sjunga, skapa, festa o ha sex!! :)

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Skulle nog kunna klä mig i vad som helst, beroende på tillfälle. Päls går dock bort, och snowjoggings!!

Fyra favoritsaker:
Helt klart mobilen, Diezel, datorn (trodde jag aldrig att jag skulle säga) och mina bröst. HA HA


Fem personer som jag gärna vill se göra den här utmaningen:
Alla som känner sig sugna!!!! :)


den nya familjemedlemmen

Det har ju flyttat in en ny liten tjej hos Paulin också, lilla Iris... Hon är helt underbar! Jättebusig och vill gärna leka med örhängen o sånt. :)
Svea uppskattar inte denna nya lilla varelse lika mkt. Hon skulle nog gärna vilja smaka lite på henne, och de passar på varandra mest hela tiden.
Tyvärr var jag allergisk, det är ju bara vissa katter som jag tål. Det blir till att ta allergitablett nästa gång helt enkelt.

image91

besök i vålberg

Igår var en lång men bra dag. Jag tog bussen till Paulin (istället för att de skulle komma in till stan) och umgicks hela em. Hedvig o Wilhelm är ju bara för goa!! Och Wilhelm bara blir större o större. Han är snart sju månader nu, känns som om det var igår han föddes typ...

image89

Vi tog det bara lugnt och pratade mest hela tiden. Paulin bjöd på mat, det var gott att inte laga själv för en gångs skull. (fast jag gillar ju att laga men ibland så är det skönt att slippa)
image90

I bakgrunden skymtar vovven Svea... När vi var ute på en kort promenad så hade hedvig med sig två bullar ut. Och rätt som det var hade hon bara en kvar... Svea hade slukat den ena!! :) Det blev inte så värst uppskattat kan man ju säga.

våta kinder


Under_ytan_default.jpg

Sitter här och bölar för fullt. Har sett en mkt bra film på trean som precis slutade. Dive from Clausen's Pier. Så underbart bra!!

godis på hjärnan

Collage stod på schemat idag, det var lite som terapi att sitta o riva ut ur tidningar. Jag gjorde en lite abstrakt hund, man såg den bättre på lite längre håll... Fastän vi bara gick tre timmar idag så var det jobbigt, det märks att jag inte pysslat med ngt det senaste...

Imorgon är vi lediga och då kommer Paulin o barna in till stan så vi ska umgås lite. Det blir säkert en sväng på stan, jag har ju fortfarande inte köpt ngn present till mamma. Har en liten idé men vi får se vad det blir.

Usch vad jag hatar det här vädret, bara en massa slask överallt. Och min lilla pjuklarv vill ju gå ut ändå, honom spelar det liksom ingen roll om det så skulle hagla småspik!!

Jag har planer på en fest snart härnu, det var ett tag sen. Tänkte lura hit pumorna från the big city då också, får väl se om jag lyckas. :) En annan sak som också var ruskigt länge sen var ett frisörbesök!!! Vågar nästan inte säga när det var...slutet av maj... Så man kan ju lugnt säga att det är dags för det. Får kolla med Maria när hon jobbar. Skulle även behöva lägga i lite nya slingor...

Jag är så otroligt godissugen så det finns inte!! Men jag ska INTE äta något! Jag ska klara mina 40 dagar utan...


avsugning

FF kom hit på middag förut, chili con carne med ris.
Pratade på att det snart var dags att ta bort alla julsaker. Men var slänger man en gran mitt inne i stan egentligen?? Och det går ju inte att klippa ner den för då blir det barr i hela lägenheten...
"Vi suger av granen först..."
Hmm...jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. :) Älsklingen.

Jag tänkte va snäll o panta lite burkar o flaskor åt FF idag. Det var en del påsar, och jag kunde ju få panten om jag ville... :) Av 69 burkar var det pant på 23!!! Ja ja, får väl tänka som så att de blev återvunna iaf.

Diezel har hittat ett nytt favvoställe hos FF. Han brukar stå o kolla ut i fönstret om det går förbi några pumor nere på gatan! :)

image88


Nu blir det stridspiloter för hela slanten!!
Natti natti

Ett enkelt sätt att förstora brösten...

En man hade tröttnat på att hans hustru hela tiden frågade om hur hon såg ut. Att han hade köpt en helkroppsspegel till henne hjälpte inte. En dag när hon stod och betraktade sig själv, började hon beklaga sig över att hennes bröst var för små.


Mannen kom då med ett förslag. - "Om du tar lite toalettpapper och gnider det mellan dina bröst en gång om dagen så ska du nog se att dina bröst kommer att bli större".

Villig att pröva vad som helst för sitt utseendes skull, hämtade kvinnan en bit papper och började gnida.


- "Hur lång tid tar det här innan det börjar verka?" frågade kvinnan.

- "Dom kommer att bli större inom ett par år" svarade mannen.

Kvinnan slutade sin behandling och frågade: - "Varför skulle mina bröst bli större efter ett par år bara för att jag gnider toapapper mellan dom?"

Mannen ryckte på axlarna och log. - "Varför inte? Har det funkat på ditt arsle så funkar det väl på brösten."


Mannen överlevde. Med hård träning och sjukgymnastik kommer han kanske t.o.m att kunna gå igen.

www.skrattnet.se


kursstart

Ja så var det då dags idag, kursstart. Och lite som en nystart för mig också.
Ord-bild-form var alltså kursen, folkhögskola. Kursledarna var väldigt trevliga och det verkade som det kommer bli en spännande termin. Idag var det mest information och rundvisning i lokalerna.

Är väldigt trött idag. FF sov här inatt, brukar inte göra det natt till måndag men han skulle inte börja förrän 9.45 idag. Men strax innan sju ringde de från jobbet o han fick slänga sig iväg. Och jag som varit vaken en hel del i natt o då nyss kunnat somna om, var väl inte så där överförtjust över att bli väckt igen... Men men. Kvällens ridning gjorde det värt alltihopa!! :)

tjolahopp!

yster kalv

Gick långpromenad med vovven, skönt o komma ut lite. han skuttade som en yster kalv på grönbete, i snön... :)
Fick tips om att laga bouillabaisse idag, men hade varken räkor eller vitt vin hemma... Så det blev lax i ugn med kokt potatis och romsås istället, lovely! :)
Har nyss sett på Jamie Oliver, då får man alltid inspiration till matlagningen!!
Innan det var det One Tree Hill, ny säsong nu...lika spännande som vanligt!

Nu ska vi mysa lite i soffan o bara ta det lugnt innan det blir till att kojsa.

Puss på er

massa snö!!!!

Underbart!! Det har kommit en hel massa snö sen igår. Tyvärr kommer den väl smälta bort snart för det är ju plusgrader... :( Jag som vill åka pulka!! Och tänk vad skoj det är att åka vaxduk, det går som bara den!!

Hade mysfrukost idag, med egenpressad juice, ägg o macka. FF köpte nån jättegod skinka, urgod!!

Skidor har det blivit en del av idag också. Kalla är ju underbart bra! Vilken styrka o fart hon hade i sista grymma backen!! Otroligt att se. Slalomen gick det ju tyvärr sämre med men... Hockeyn igår var ju också bra men det räckte tyvärr inte till slutet...

Jag börjar bli lite spänd nu, börjar ju kursen imorgon. Det ska bli jättekul o se vad det är för nåt. Och om jag orkar.

soffliggare

Vissa har det bra.
Ligger i soffan o tar det lugnt. Lagom tills maten är klar o bordet är dukat hör jag "vill du ha hjälp med nåt?"
Hmm...ja att äta upp maten kanske... :)
Men det är väl meningen att man ska skämma bort sina pojkvänner?? Det tycker iaf jag!
Kycklingfilé i ugn, ris, sås o grönsaker blev det iaf. Gott.

snöyra!

Sov rysligt dåligt i natt igen, typ fyra timmar sammanlagt...
Har haft en riktig slappardag idag, kollat på skidor o Pistvakt, o myst i soffan med älsklingen. ;)
Ska väl komma på nån mat härnu snart...

Var meningen vi skulle en sväng till Åmål idag, men det snöar o blåser så hemskt så det är bara dumt att ge sig ut på vägarna. Får nog bli nästa helg istället.
Liten lisa är i Karlstad men jag har inte orkat ta mig ner på stan för att träffa henne, får nog också vänta tyvärr... Det var ju alldeles för länge sen sist nu!!!!

mysig fredagsmiddag

Jag o FF var iväg o handlade förut, skönt med lite mat i kylen igen. :) Jag gjorde en supergod kvällsmat, pepparbiff (i min nya grillpanna) och ugnsstekta potatisskivor. Och jättegod sweet chili sås. Mummms!!  Ser lite väl fett ut på bilden men jag får skylla på ljuset... Skivad gurka var det till också, glömde handla sallad tyvärr...

image87


Onion Action Goggles



Dessa är ju perfekta, har länge velat bli av med mina löktårar!!
Kolla in www.violet.com


vad hände förra året??

År 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
aa, tog bort en bäbis....som hade dött... :(

2. Höll du några av dina nyårslöften?
minns inte om jag hade några

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
jupp jupp

4. Dog någon som stod dig nära?
nix, men en av mina bästa vänners mormor... :(

5.Vilka länder besökte du?
var jag i norge?? nä det var nog året innan...var tydligen väldigt hemmakär...

6. Är det något du saknade år 2007 som du vill ha år 2008?
en bra känsla i min kropp, och en massa pengar!!!!!

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
25e augusti :) och kulturen i åmål :D

8. Vad var din största framgång 2007?
hmm...jag tapetserade hallen?? :/ 

9. Största misstaget?
ööö...vågar jag skriva det här?!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
ja sjukskriven som vanligt plus hosta i fyra månader...

11. Bästa köpet?
min digitalkamera 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
mat hyra och fest!!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
ja när jag träffade FF

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Ompapa mao mao, och Det var en gång en liten fågel

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
faktiskt både och

16. Vad önskar du att du gjort mer?
gått ner mer i vikt

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
festat fast ändå inte

18. Hur tillbringade du julen?
Julafton tillsammans med FF och Juldagen kom pappa upp

19. Blev du kär i år?
Japp ett par ggr, men nu ska jag inte bli kär på nytt nåt mer :)

20. Favoritprogram på TV?
det är många det...alla goa serier så klart...

21. Bästa boken du läste i år?
oj oj, vad svårt, jag har läst så mkt... El Choco var grymt bra, och Tusen strålande solar

22. Största musikaliska upptäckten?
Jack Johnson, Joshua Radin, Amanda Jenssen...m fl...

24. Något du önskade dig och fick?
en underbar pojkvän

25. Något du önskade dig men inte fick?
en symaskin

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
firade min 30årsdag med FEST!! :)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
om jag inte varit sjukskriven

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
stil? vad är det?? ;)

29. Vad fick dig att må bra?
mina underbara vänner

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Vin Diesel som alltid

31. De bästa nya människorna du träffade?
lärde känna många nya människor under 2007, och förutom FF är det självklart Liten Lisa som gjort mest intryck i mitt liv. och alla trevliga killkompisar inte att förglömma, love you!! ;)

suckande vovve

Mina planer för den här dagen var stora...men det har liksom inte blivit nåt av nåt alls...
Har iofs tvättat hela fm men annars har jag mest suttit här eller pratat i telefon. Inte ens nån långpromenad med vovven, det blåser ju småspik ute idag!! Diezel är ju inte helt nöjd med detta.

Ikväll ska det iaf bli mys med FF. Och sängkompis!! :) Är ju ett par dar sen nu, vad fort man vänjer sig vid att ha någon bredvid sig när man sussar. SÅÅ mysigt att vakna i en säng som inte gapar tom när man kollar åt sidan...
Tänk om det kunde va så jämt!!

ingen kråka här inte

Har känt hela dan att det har ömmat i ena näsborren typ...men inte tänkt så mkt på det.
Det är en attans finne!!! Inuti näsan!!
Det har jag aldrig vart med om förut, grymt jobbigt!!
Hoppas den försvinner av sig själv, för den är ju helt omöjlig att klämma iaf... :)
I-landsproblem på hög nivå härnu...

ljuspunkt i min tillvaro

Det tar på energin att vara hemma och sjukskriven, är ju drygt tre år nu. Men ännu är jag inte redo att börja arbeta.
Jag hittade en utbildning på en termin, ord-bild-form, där det är meningen att man ska få typ en mjukstart att komma tillbaka till arbetslivet. Man arbetar i sin egen takt o det finns vilrum om man blir trött. tyckte det lät som en bra idé att pröva för mig.
Men grejen är att jag inte vet hur f-kassan ställer sig till detta. Jag har ju inte fått beslut om fortsatt sjukersättning än, ska komma i slutet av januari. Och då måste jag ev överklaga detta osv... men jag känner att jag inte bara kan gå här hemma o vänta på att bli frisk. Ngt måste bara hända snart. Får ingen hjälf från f-kassan så det var bara att ta tag i det själv som vanligt.
Sökte utbildningen för sent, men fick iaf idag besked om att jag var antagen. Kursstart är redan på måndag!! Så nu gäller att fixa allt som fixas ska, pengar måste ju in ngnstans ifrån...

Nu har jag verkligen ngt att se fram emot. Och orkar jag inte så har jag iaf prövat!! :)

vad göra??

Försöker sova men det går inge bra alls det här...har legat vaken en timma nu!
Jag äter ju sömntabletter i vanliga fall men tänkte pröva ett tag utan. Jag har inga problem att somna utan grejen är att jag vaknar mitt i natten o kan sen inte somna om. Grymt jobbigt!!

Diezel är lite orolig nu, undrar varför jag är uppe...han vill ju bara sova :)

Nä nu ska jag surfa runt lite här o försöka bli trött. Annars är det väl bara att klä på sig o börja dan...

Vad ska ni hitta på idag då?

snöstorm!!

Rundan på stan gick bara bra, hittade en ny kalender. Plus almanacka att ha på väggen, superbra. FF fick en egen "rad" där jag ska skriva in hans schema så slipper jag fråga varje dag... :)
Hittade dock ingen present till lilla mamma, får kolla imorgon igen.

Godisbegäret har faktiskt hållt sig borta idag...peppar peppar...
Har nyss gjort fullkornscouscous o järpar till middag, med kall currysås. Lovely!! :) det blev matlåda till både mig o FF imorgon, gôtt!!

Just nu snöar det som tusan här!! Hoppas det ligger kvar o inte bara blir tö och blask för det vill jag verkligen inte ha nåt mer av !!



varm igen!

Äntligen har de fixat värmen så nu går elementen på högtryck! Det var på tiden, svårt att ta sig ur sängen när det var så kallt i morse.

Jaha, då har de 40 dagarna utan godis o sånt börjat då. Startade dagen med havregrynsgröt, det är bra för då håller man sig mätt länge. Till middag ska det bli järpar o quinoa är det tänkt, gott gott. :)

Nu ska jag ner på stan o ordna lite grejer, present till mamma bland annat. Hon fyllde ju 50 igår, ska ev ner till helgen o gratulera henne. Beror lite på väder o så. Kanske vi skulle till Falköping också...
Höres senare!! puss puss ;)

Levnadsregler för hundar...

TIDNINGAR
Använd tidningen som ligger bredvid postlådan om det plötsligt trycker på då du leker på gräsmattan på morgonen. Det är därför den ligger där.

BESÖKARE
Då det kommer gäster till huset ska du snabbt fastställa vem som är rädd för hundar. Sätt kurs mot den personen, storma fram genom rummet och skäll högt och ljudligt. Om personen trillar av stolen och ner på golvet, gråtande och snyftande kan du börja slicka personens ansikte och morra milt för att visa att du egentligen bryr dig om personen.

SKÄLLANDE
Eftersom du är en hund så förväntas det av dig att du ska skälla. Så skäll. Mycket!
Dina ägare kommer att vara tacksamma då de hör att skyddar deras hus. Särskilt mitt i natten då de sover djupt på andra våningen. Det finns, enligt människan, ingen säkrare känsla än att vakna upp mitt i natten av ditt skällande.

SLICKANDE
Gå alltid iväg och drick mycket vatten från din skål alldeles innan du slickar din människa. De föredrar rena tungor. Var sedan redo på att gå och hämta en handduk till dem.

HÅL
Gräv inte ett stort hål mitt på gräsmattan, så att din människa blir ledsen. Gräv i stället en massa små över hela gräsmattan, så märker de inget. Om du fixar till en liten jordhög bredvid hålet så kommer de att tro att det är sorkar. Det finns aldrig nog med hål. Se till att du drar ditt strå till lasset när det gäller detta.

DÖRRAR
Området precis innanför dörren är till för att användas som sovplats för hunden.

SNIFFANDETS KONST
Människor gillar att bli sniffade. Överallt. Det är din plikt att få dem att känna sig som hemma.

ETIKETT VID MATBORDET
Sitt alltid under matsalsbordet, särskilt då dina människor har gäster, så att du kan roffa åt dig eventuell mat som trillar ner. Detta är också ett perfekt tillfälle att träna på ditt sniffande.

SOFFOR
Det är fullt tillåtet att hoppa upp och sova i den nya soffan så fort som dina människor har gått till sängs.

LEK
Om du skulle tappa tassfästet då du springer efter en boll eller något annat som dina människor har kastat till dig, är det helt okej att använda blomsterrabatten som madrass för att lindra fallet.

JAGA KATTER
När du jagar katter ska du se till så att du inte riktigt får tag på dem. Det förstör allt det roliga.

TUGGANDE
Ge ditt bidrag till modeindustrin: Ät en sko!

hittat på www.skrattnet.se


40 dagars avhållsamhet...

Hittade en bra grej hos http://tugga.blogg.se 40 dagars avhållsamhet från dessa underbara saker: 

  • Kakor
  • Chips
  • Glass
  • Godis
  • Desserter
  • Läsk
  • Choklad

  • Ska verkligen försöka jag också!! Men lightdricka är inte förbjudet :) Hoppas jag fixar det, vore verkligen bra mot mitt stoooora sockerbehov!


    bra karaktär, jag??

    Varför ska det alltid vara så här??
    När jag bestämt mig för att försöka dra ner på godis o annat onyttigt så blir begäret oerhört stoooort!! Så otroligt jobbigt detta är!
    Snacka om dålig karaktär... Tips på hur jag ska lyckas???

    sluta smälla snälla!!!

    Kan inte alla raketer o smällare totalförbjudas??!!
    Diezel har varit helt ok förr om åren men i år är han livrädd för dem. I går kväll hoppade han upp i mitt knä och låg där darrande som ett asplöv... Då är det svårt att inte klappa om o gosa med honom. Det bästa är ju att ignorera rädslan, försöka få honom att tänka på nåt annat. Men det är inte så lätt alla ggr... :(

    kallt som i graven

    Ja, nästan iaf. Det verkar som om mina element inte funkar så bra. Jag har skruvat dem i bott men de är ändå bara lite smått ljumma!! Går runt här hemma o huttrar, ser väl ut som en smurf snart antar jag... :/

    Fick oväntat besök förut, ruskigt trevligt!! Mera sånt tack!! :)

    I helgen ska det tydligen bli snö o stark blåst, det är då man inte är så sugen på att gå ut med vovven. Men det är ju inget att välja på tyvärr....

    fy katten va kul!

    Nyår blev ruskigt lyckad!
    Rolig fest med roliga människor som vanligt!!
    Jag tror inte FF blev alltför avskräckt av mina vänner heller... ;)
    Den som det var synd om var dock Diezel... Svea löpte och var otroligt villig, så Diezel låg i bur i princip hela tiden. Bara rastning in emellanåt. Så han tyckte det var skönt att komma hem igår em.
    En stor del av nyårskvällen tillbringades med Singstar, jösses vad det var skoj att sjunga "mot" varandra!! Prövade Guitar hero också, o det var lite svårt men riktigt kul. Detta får testas snart igen!!

    Idag har jag varit till Örebro med Paulin o barna, för att hämta deras nya lilla kattunge. Underbart söt är den! Röd semilånghårig. Jag blev otroligt sugen på att skaffa en själv!!!

    Systra mi hade tyvärr en mindre lyckad nyår, tänker på dig!! Och du vet vad du har lovat mig nu!!!!
    Puss

    RSS 2.0