Då var det dags!!

Äntligen ska vi få flytta in i huset!! En del av flyttlasset går ikväll, resten på lördag. Gissa att det regnar idag...

Igår firade jag o FF årsdagen av vårt sängumgänge, hade tänkt oss en glass men det blev en chokladboll istället. Lyxigt ska det va annars kan det kvitta!!! Men någon upprepning av förra årets bravur med två ggr blev det tyvärr inte... Blir bättre när vi har ett helt hus att inviga :D

Trivs bra i min nya klass, visst kan en del va grymt jobbiga ibland...ta för exempel dansken - kan aldrig låta mig få bestämma ngn regel i Uno!! Tjejer som snusar det första de gör på morgonen - behövs ytterligare kommentar?? Men den som är allra jobbigast är nog den som inte vet om att hon är vuxen...verkar rätt så blond faktiskt... Fast i det stora hela är det en riktig trevlig klass... ;D


Om några timmar ska jag lämna in personporträttet, och jag är väl inte riiiiktigt klar än om jag säger så. Men jag jobbar bäst under press så det blir nog bra. Ska hinna med en snabbis också. Till banken alltså. För att skriva på papper och få NYCKLARNA!!!!


Honungsvatten nästa för här är det hosta och snorigt till tusen..... :/ Tjingeling!!


Vit lögn eller en grå sanning?

Är det okej att ljuga?
Är det någon skillnad på en vit lögn och en "vanlig" lögn?
Låter en grå sanning bättre?
Har ni ljugit för någon närstående?
Har ni ljugit på ert arbete?

Detta är väldigt känsligt men otroligt intressant. Vilka olika inställningar folk har, och olika respekt för andra människors integritet... Vad tycker ni?

Petig fotograf


Vi har haft temadag om demokrati idag...både intressant och tråkigt...
Bland aktiva värderingsövningar och föreläsningar hittar man många nya vänner. Jag stortrivs redan!! Detta är verkligen något för mig, varför har jag inte gjort detta tidigare egentligen? Men, jag har ju lärt mig av mina erfarenheter också...det är aldrig fel.

Nyss blev vi fotograferade, av en rätt så tokig fotograf... Blir intressant att se hur det blir. Han la rätt håret, pillade på örhängena, petade fram hakan och drog fram ena axeln... Ja, det såg lika konstigt ut som det låter!!! :D Och detta ska in i skolkatalogen!!!! Argh... :)

Imorgon bär det av emot de djupa värmlandsskogarna, närmare bestämt Fyrbo i Älvsbacka. Där ska vi paddla kanot, grilla, umgås och jobba i dagarna två. Ska bli kul! Bara att hoppas på att regnet håller sig i molnen...

Fem dagar kvar.....

Bara timmar kvar...

Sitter vid datorn o pysslar med allt som har med hus att göra... Bredband, tv, försäkringar, staket, grindar.....för att bara nämna en del... Största jobbet nu är väl att hitta billigaste leverntören av avfuktare!!

Det är snart dags att ge sig av också. En dag som den här hade det varit skönt med en bil...passar ruskigt dåligt med buss till o från Molkom när skoltiden är 16.00 till 20.00. Det är bara idag iofs så det är ju skönt. Vi måste hitta annat boende tills i helgen också för då kommer det främmande hit så vi får inte plats... FFs kommentar är som vanligt "det löser sig..." Undrar hur många ggr jag har hört det nu?? ;D

besiktning klar!!

Idag besiktigades huset, och allt var relativt ok förutom krypgrunden. Där var fuktighetsgraden 5% för mycket i trät. Detta innebar att vi kunde få en prisreducering på huset på 30 000, motsvarande vad det kostar att installera en avfuktare. Så det löste sig enkelt och bra. Inflyttningsdatumet ändrades också, så nu är det bara en vecka kvar!!
Den 25e augusti blir vi Molkomsbor, lagom på vår ett årsdag!! :D Det var en ruskigt bra present.

Dagen till ära firades med lunch på det faschionabla Ikea!! Passade på att kolla in lite badrumsmöbler och annat smått o gott också.

Jag börjar faktiskt bli lite smått pirrig nu, imorgon smäller det ju!! Inskrivning på journalistutbildningen!!! Ska bli underbart skoj det här!!!!!!!!

Förresten...tio dagars diarré börjar så smått kännas i rumpestumpen...kanske det är dags att uppsöka farbror doktorn...

Nu är det gjort!!

Igår skrev vi kontrakt på huset, så nu finns inga hinder längre!! Ja, det skulle vara om kommunen vill köpa huset, för det har de tydligen rätt till... Mycket papper blev det... På måndag är det besiktning och om det skulle komma fram ngt där så kan vi begära nedsättning av huspriset eller kräva att säljaren åtgärdar skadan. Den 29e augusti får vi tillträde!!

Diezel är fri från fängelset nu så det känns bättre säger han. ;D Han ser verkligen fram emot att få flytta till Molkom! Få springa i den stora härliga trädgården...gräva ner massa ben...jaga rådjur som kommer trippandes...

Nu ska jag in i djungeln av försäkringsbolag...mycket som måste ordnas nu. Men det är bara kul, jag är så otroligt glad!!!!
Imorgon blir det kräftor och god flytande dryck!!

Kappsäck för hela slanten

Åmål kan va rätt kul när man bor hos sin söta syster yster!! Lägg sen till umgänge med Liten Lisa så blir det perfekt!!
Mindre kul är att magen inte fått sitt rätta jag efter resan än...mamma säger salmonella, jag säger 'äsch, skit i det...' Blir väl bättre så småningom. Glöm att jag ska gå till läkaren och skita i en mugg!! Det finns inte!!

Paradiset i Åmål fick igår ett abrubt slut när vi istället förflyttade oss ett antal mil norrut. Här sitter nu hund med matte instängda i ett litet rum, för matte tänker inte lämna sin hund ensam där inte! Är på jakt efter mer rymligt boende, funderar faktiskt på vindskydd... Det är ju helt klart mysigt, så länge det inte regnar förstås.

Idag är det kontraktskrivande som gäller! Blev inget av det i måndags... Ska bli skönt att få det hela på papper!!

Nu blir det dass nästa (det är mitt andra hem just nu) och sen långpromenad med Diezelbäbisen!!

Puss puss

Tillbaka till verkligheten igen

Jaha då var man hemma i Sverige igen då...jösses vad det var varmt i Tunisien!!! Inte för att klaga, men det var nästan lite för varmt... 40 plus gjorde oss klibbiga bara vi rörde på oss, tur det var ac på rummet iaf. Och havet var inte speciellt svalkande heller med sina 30 grader :D.

Resan var välbehövlig, och det var skönt att bara slappna av och ta det lugnt...trodde vi ja... Schemat blev snabbt fullt av utflykter och här fanns inte ordet sovmorgon till FFs förtret. Frukost vid sex och sen iväg.... Närmre berättelser kommer senare...nu finns det viktigare saker att prata om!!

Som de flesta vet har vi haft en ruskig otur med boende de senaste månaderna, det har inte riktigt gått som vi har velat. Men när vi var nere i Tunisien ordande allt sig, nästan lite för bra... Vi fick besked om att vi fick en lägenhet mitt i stan, och vi blev så nöjda. Samtidigt var vi med och bjöd på ett hus vi gärna ville ha...som vi fick!! Så då gick vi från noll boende till både lägenhet och hus!! :D

Vi tackade nej till lägenheten, och ska nu bo i en kappsäck i ca tre veckor...jobbigt!!! Jag är en snabbvisit i Karlstad nu för att senare idag skriva kontrakt på huset, och sedan ska jag va i Åmål under veckan. Tänkte passa på att umgås lite med familj o vänner, det blir ju inte alls ofta nu för tiden...

Här är "vårt" hus.... (snart iaf)

Exteriör

RSS 2.0