Rolig post!!

Idag fick jag ett litet paket på posten!! Alltid lika spännande!!
Det innehöll några nya stämplar från Berta Stamps. Bland annat de söta fiskarna ni ser på kortet här nedanför...jag kunde ju inte hålla mig utan var tvungen att göra ett kort!! Tyvärr så pajade min häftapparat mitt uppe i allt så det blir till att göra klart en annan dag.

image235

Klok som en uggla - men sötare

Tänk vad man kan bli glad för så lite...
Var nere på Ica en sväng för att köpa äpplen och mötte en gammal farbror. Han letade efter risgrynsgröt.

- Brukar du äta sån här gröt? frågade han mig.
- Ja, ibland, svarade jag.
- Vad söt du är!!
- Å tack så mycket.
- Gröt med kanel och råsocker på, det är gott det, fortsatte han.
- Ja det är riktigt gott det.
- Klok som en uggla är du, fast mycket sötare.
- Tack, tack...
- Ja vad ska man säga, vanskapt som jag är men ändå gillar kvinnor...

Då pep jag därifrån...snäll gammal farbror det där. :)

Ska bli sambo!!

Är på jakt efter bananlådor nu...städar och grejar för fullt. Samtidigt som min själ inte mår så vidare bra...men men, sånt är livet tyvärr.
Förhoppningsvis har vi ny hyresgäst till FFs lägenhet, och ikväll kommer två olika för att kolla på min. Går allt som vi vill kanske vi blir sambos redan i helgen...kul!! Sen är det bara att hoppas på Väse också, annars får vi leta efter ngt annat. Under tiden får vi trängas i FFs lägenhet. :)

För drygt åtta månader sen trodde jag verkligen inte att jag nu skulle va på väg att bli sambo, tänk vad det kan hända mycket... men det känns verkligen rätt det här. Älskar honom så otroligt mycket!!!! Underbar känsla!!

image234

"kan själv"

Jag är bra på ganska många saker egentligen...

Jag skjuter gärna upp saker till "imorgon", för då "passar det bättre"
Jag är bra på att veta saker, jag har oftast "rätt"
Jag vinner på Lotto oftare än FF
Jag kan äta pizza fastän jag egentligen inte borde
Jag kan städa kök hos andra
Jag kan gå ner i vikt för att sedan gå upp igen
Jag kan köra bil, fastän någon inte tror det
Jag har haft körkort ett år längre än någon
Vifta på öronen är en av mina specialiteter
Jag är expert på att glömma saker
Jag vet att man kan äta hur många ägg som helst, för ägg är nyttigt
Jag är bäst på att shoppa
Jag är bra på att få pengar att försvinna
Jag kan konsten att krossa tänder mot en stillastående traktor
Bruten tå i dammsugarrör är väl ingen konst?

Jag är bra på mycket, så varför klaga egentligen??

Överkörd av ett tåg??

Jag och Diezel får sysselsätta oss själva en dag som den här... FF är hos sin far och hjälper till med veden.


Det var ju meningen att vi skulle kolla på huset igen under helgen + träffa familjen som äger det. Men de kom inte ner från Sthlm som planerat, det blir inte förrän om två veckor!! Så nu måste vi vänta ännu längre innan vi får reda på om vi får flytta in eller inte. Urjobbigt!!! Vi har i alla fall spekulanter på båda våra lägenheter nu, skulle va skönt att slippa dubbelhyror, eller trippelhyror kan man ju säga att det blir... Inge kul alls det...


Var ner på stan en sväng, gör i princip allt för att slippa spackla o slipa... :/ Köpte ett jättegulligt halsband på HM. Annars gick jag mest runt o kollade. Spelade på lotto också, tänkte jag skulle vinna 155 miljoner ikväll. Tyvärr tänker väl resten av Sveriges befolkning också så... Inte sååå värst stor chans att vinna på lotto, är väl större risk att bli överkörd av ett tåg känns det som.


Är sugen på att ta en resa till Sthlm nu i vår. En rolig tjejresa, gå i affärer, dricka vin o sova över. Det vore underbart!! Hmm...undrar om man känner ngn i Sthlm som man kan hälsa på då, och låna ett golv att sova på...*blink...blink*...


dagen som försvann

Jösses vad den här dagen försvann snabbt!!
Var på skolan i morse och fixade FFs inbjudningar, sen bar det av till muséet. Usch vilken hemsk fotoutställning!! Men helt klart sevärd!!

Mötte upp Linda på stan runt tolv och sen sprang vi i affärer ett tag. Jackan som jag prövat typ 10 gånger men inte haft råd att köpa, var idag på halva priset. Gissa om jag köpte den!!!! Härligt, nu kan jag våga visa mig ute också... :)

Innan Linda började jobba släppte hon av mig på Willys. Gick runt där i godan ro och handlade, men när jag kom till kassan var det inge kul längre. Hjälp vad folk det var!!! Kan ju lugnt säga att ångesten var nära...
FF kom lagom till att jag skulle packa i kassarna, han kom direkt från jobbet. Tror han var rätt så nöjd över att slippa vandra runt i affär'n med mig. :)

Ikväll blir det tacos (utan bröd för mig då) och bara ta det lugnt. Umgås med Diezel som varit ensam så mkt idag...han fick ett mumsigt ben härnu.

Tjolahopp!!

Helgen snart här...

Sitter på skolan, tänkte jag skulle fixa lite inbjudningskort...men nu har jag inte en aaaning om hur scannern funkar!!! :/ Attans också. Och en timma för tidigt är jag här också...vart tar världen vägen egentligen??!!
Vi ska till muséet sen och kolla på ngn fotoutställning, hoppas den är bra. Sen blir det att springa på stan en stund med Linda.

Ja just det, fick göra nytt hål i skärpet idag. :)

Spännande...

Har bestämt mig för en sak nu...så nu kanske det blir bråttom i nästa vecka. Det beror på om allt går som det är tänkt...hoppas, hoppas, hoppas!!! Håll tummarna!! (även om ni ännu inte vet vad det gäller...)

Jag målade min kruka på skolan idag, med äggoljetempera, den blev skitsnygg!! Nu ska den torka i två (!!) veckor, tråkigt, jag vill ta hem den NU!

Ja ja, nu blir det lite städning, disken är redan klar. Ska väl passa på att njuta av det härliga vädret också och ta en långpromenad med vovvsingen sen.

problemet är löst

Nu är platsen för FFs fest fixad, det känns bra.
Vilken helknäpp hund jag har, och det är ju inte första gången jag säger det precis... :/ På morgonpromenaden nu gick vi förbi ett hus där en av hans kompisar bor. Han fick för sig att sticka in huvudet mellan staketspjälorna...och höll på att inte komma loss!!! Han pep rätt högt och jag kunde inte göra ngt, det var ett järnstaket så det var liiite svårt att rubba. :) Men han kom loss efter några långa sekunder.

I helgen blir det tapetsering och eventuellt packning. Planer smids nämligen, får se vad det blir!

Pratade med liten syster yster igår, det var otroligt länge sen!! Hon hade fixat sitt allra första pass, för om två veckor åker hon på klassresa till Spanien! Gissa om jag är avis... Det var meningen att jag skulle åkt ner nu jag också, men pengarna räckte inte riktigt till.  Hon kommer ev hit upp nästa fredag så då ska vi passa på att ses en sväng. Kul!!!

image233

Idioti

Det börjar bli lite bråttom nu då... FF har inte fixat ngn lokal till sin 30årsfest än, så nu håller jag på och letar. Och det är inte det allra lättaste att hitta något!! Inte ens hyresgästföreningen kunde hjälpa till, för de hade inget avtal med våra hyresvärdar...varför betalar man avgift till dem egentligen??!!

Ja ja...det blir till att fortsätta leta... :/

Jag - en idealist?

Jag gjorde ett test på den här sidan, för att se vilken typ av person jag var. Den skannar av ens egen blogg och bedömer sedan utifrån ens sätt att skriva. Testa ni också!! Jag blev en Idealist. Mycket stämmer faktiskt...




"Människan i främsta rummet!"


Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar för bättre världar. Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.

Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra  delmoment.

Idealister använder ofta abstrakta  ord som "rättvisa", "dröm", "viktig" eller "harmoni" i samband med människor och relationer.

Vill du få en Idealists uppmärksamhet - pröva "det här är verkligen en inspirerande person!".

Barfota utan strumpor o skor...

...ja iaf utan strumpor... När det blivit vår så åker mina strumpor av och kommer inte på många ggr förrän hösten är här igen... Det är så underbart med det här varma vädret. Bara stoppa fötterna i ballerinorna och ta hunden på långpromenad. Endast tröja behövs...
Visst, jag har sett folk med både shorts och linne idag, men jag har inte alltför bråttom med att klä av mig. Avklädningen sparar jag till FF... :)

På tal om FF ja...30 årspresent ska fixas...oj vad det är svårt att komma på ngt riktigt kul! Jag vill ju att han ska bli både överraskad och glad!! Hmm...vi får väl se vad det blir...har lite idéer i alla fall.

I morgon ska jag och Diezel packa matsäck, filt och tuggben och dra ut till ngn park och lägga oss. Måste grunda lite på solbrännan nu!! Lovely!!

sömn är till för de svaga...

Sov inte mkt alls i natt heller...så idag blev jag hemma. Det var jordbränning som stod på schemat idag och jag skulle ju ha bränt min stora kruka. Men igår såg jag att det blivit en liten spricka i den i skröjbränningen, och då spricker den om den bränns en gång till.
Jättetråkigt!! Men vi kom på en annan kul sak att göra med den, det blir målning med äggoljetempera. Plus polering med bivax, det blir nog riktigt snyggt skulle jag tro.

Ska försöka mig ner på stan en sväng sen, men jag borde väl vila ett tag först...

Väse-bo till sommaren??

Ännu en dag i almanackan har gått...humöret har inte varit på topp idag precis. Vaknade vid tre i morse o kunde inte somna om, har alldeles för mkt i huvudet just nu... :/

Efter att ha kollat på huset en gång till igår har vi bestämt oss...nu är det bara att hoppas på att de vill ha oss som hyresgäster. Ska träffa ägarna till helgen. Så nu kanske jag ska bli Väse-bo...det trodde jag ju aldrig... :)
Nu är det "bara" att försöka få ihop min o FFs olika inredningsstilar, och jag kan lova att det kommer inte bli enkelt... men förhoppningsvis kul!!

Back to Prison break.

Vår!!

Underbara söndag.
Medans FfFlåg kvar i sängen och slöade så passade jag och Diezel på att utnyttja det härliga vädret. Vi tog en riktig långpromenad runt bl a Orrholmen. Vi var ute och gick i nästan en o en halv timma. Lovely!! Sen blev det omelett till frukost. Mumma!

Nu blir det en sväng till Philipsson för att säga hej till FFs far och senare i em ska vi ut till Väse och kolla på huset en gång till. Sen blir det väl att bestämma sig för flytt eller inte...

image232
Gissa att jag är sugen på sån här nu!!! :/

IDOL-audition i stan!!

Idag var Idolgänget i stan för att leta nya talanger...massvis av folk köade utanför Nöjesfabriken långt in på em...
Jag o Malin fikade och tog en sväng på stan, sen åkte jag o FF ut till Göstahult. Där var det trädgårdsland på g.

Slöar framför tvn nu...första lördagskvällen hemma på drygt en månad. Riktigt skönt faktiskt.
Syrran har fått lägenhet också, kul kul. Får väl ta en sväng neröver och kolla ngn dag här.
Imorgon blir det nog en tur till Väse Prästgård för att spana lite till innan vi bestämmer ocss för flytt eller inte...spännande!! :)

Natti natti

Liten Lisa blir lite större...

...för idag fyller hon år!!!
Hipp hipp hurra för henne!!!
Grattis gumman!!

image233
Så här glad är man när man fyller år!!!


begäret...

Om det är något man är sugen på mest hela tiden, men inte alls borde äta... Då ska man äta så mycket av det så man får avsmak för det. Då vill man aldrig äta det igen...

image221

Tårarna bara rinner och rinner...

...hur kunde det bli så här? Jag som trodde det skulle gå bra den här gången...det började så bra. Jag försöker torka tårarna men de blir bara fler och fler.

När jag varit inne ett tag börjar det bli bättre, jag HATAR pollen!!! Nu har tydligen våren kommit på riktigt, och med den all "underbar" pollen... Jag har inte förrän nu känt så mkt av det i år, men nu kom väl allt på en gång tror jag. Blir till att traska till apoteket och se om de erbjuder ngt nytt och bättre i år... :/
Ni trodde väl inte jag pratade om ngt annat??!!

Vi ska ut på vandringsstråt...

...för vi ska ut och röva...
Nä då men vi ska åka till Vålberg en sväng, jag och diezelbäbisen. Ska träffa Paulin o barna. Ska bli jättekul!! Va länge sen sist nu. Katträning med Diezel blir det också, spännande!! :D

image232
Får se om lilla Iris blivit nåt större... Visst är hon söt!!

Rolig utmaning!


Tre skönhetsprodukter (inte smink) jag använder varje dag: Hudlotion, deodorant och duschcreme
Äter helst till frukost: Goa mackor eller gröt... men nu blir det bara ägg i alla dess former
Så många grader vill jag att det ska vara för att jag ska bada utomhus: minst 20 men helst 25!!
Om jag inte bodde i Sverige skulle jag vilja bo i: Helt klart Spanien
Såhär många muggar kaffe har jag druckit i sträck: Inga alls, jag hatar verkligen kaffe
Ser helst på TV: One Tree Hill
Om jag vann VM i en idrott skulle jag välja: Lydnad med vovven (räknas det som idrott??)
Hur mycket skulle du betala för en heldag med din idol/förebild/kändis: Räcker det inte med mitt sällskap? :)
Om jag vann en miljon på triss skulle jag: Bjuda FF på resa till Mexico i 30 årspresent
Sitta i en vattenpöl eller bo i en snödriva: sitta i en vattenpöl
En maträtt som skulle ätas varje dag året om: svårt...hmm...kanske ngt med kyckling...
Om du fick ångra nåt du gjort i livet, vad: skulle jag ha stannat längre som au-pair i spanien
Ett år utan julafton eller en sommar med bara värme och ingen sol: Julafton kan kvitta...

Karin utmanade alla som ville, och nu gör jag likadant!! Vassego!!

Ett steg närmre...

Pratade nyss med ägaren till huset vi var o kollade på igår. Hon verkar väldigt trevlig och nästa helg ska vi träffa henne och familjen, kolla på huset igen innan vi bestämmer oss. Material att renovera med kunde de tänka sig att stå för, om vi stod för arbetet. och det är ju helt ok. Men hon ville att vi skulle bo in oss ett tag först, så vi inte renoverade och sen flyttade typ... Vissa saker måste dock fixas innan vi vill bo där...
Nu blir det att fundera på det här ett par veckor... Ni som känner mig vet att jag är oerhört impulsiv vad gäller det mesta, men jag ska försöka lägga band på mig den här gången. :)


Gårdagens höjdpunkt!!

Det var ingen lägenhet vi kollade på igår, det var mer ett eget hus... i behov av lättare renovering (typ golv och tapeter). Jättemysigt var det!! Stor trädgård, med både lusthus och bastu.
Första våningen var en hall och ett litet rum, där uppe var det en stor möblerbar hall med vedkamin. Ett lite större rum och två mindre. Lagom stort kök (med sjöutsikt!!) och badrum med tvättmaskin. Det fanns även en stor vind med bra förrådsmöjligheter samt ett rum där också.
De som äger prästgården bor i Sthlm och kommer bara dit ibland, så för det mesta har man hela gården för sig själv.

Vi får se hur det blir. Ska förhandla lite med ägaren sen, behövs ju göras en hel del innan vi eventuellt vill flytta in. Sen var det flera som varit där och kollat också. Men priset var grymt bra, och läget kan man ju inte klaga på. 20 min in till stan bara.
Ja ja, det märks vad som händer. Det var kul att åka ut och titta iaf, även om det inte blir ngn flytt...


Bild från annonsen på blocket

tick tack, tick tack.......

Att vänta på klockan är INTE alls roligt!! Vid åtta ikväll ska vi göra ngt oerhört kul! Å vad jag önskar tiden kunde gå lite snabbare... Har egentligen massa att göra, men kan inte koncentrera mig på något...
Har lagat matlådor iaf, blev gratinerad kassler och ananas med ris. Till FF alltså. Själv åt jag stekt kassler med en vitkålssallad. Det var också gott...

Min kruka är äntligen klar på skolan nu! Den blev ca 40 cm hög så den är riktigt mäktig. Blev inte en planteringskruka som jag tänkt från början, blev mer en grymt stor vas. Ska bli spännande att jordbränna den.
Imorgon ska jag göra ett par grejer som jag har fått i uppdrag av P-A. Gjorde om hans design lite, tror det blir bra. Handlar om orkidéer... :)

Ja ja, jag får väl vänta ett tag till. Passar på att pyssla lite under tiden. Lägger upp lite bilder på kort jag har gjort det senaste, klicka på dem om ni vill se större bilder.

          

        





 


vart slutar detta tro??

Mellan Väse och Karlstad är det två mil.
Till Åmål är det nästan åtta mil.
Från Karlstad alltså.
Landet är härligt.
Kor är livsfarliga.
Nästan lika farliga som spindlar.
Såna där håriga.

På Skoghall kan man bo.
Trevlig fest där.
Massa goa bollar.
Som jag inte fick äta.
Nötter får jag äta.
Ägg är nyttigt också.
Man kan äta många ägg.
Hur många ägg som helst.
För det är nyttigt.
Det har Jojjo sagt.

Lådor i hallen.
Gamla minnen.
Kort på DJs från kåren.
Brev från någon annan.
Skolkataloger.
Balklänning.
Fuerteventura.
Härliga minnen.
Hemska minnen.
Tråkiga minnen.
Mest roliga minnen.

Hunden är borta.
Helt försvunnen.
Kommer kanske sen.
Ja det gör han.

FF bara sover.
Sover och sover.
Titta på lägenhet??
Ja.
Flytta dit?
Det får man se...

Turné del 2

Fortsatt turné
och vi vet ännu inte vart vi e´,
tips mottages gärna...

På turné

"Vi har varit på turné,
och har kommit lätt på sne´,
finns det ingen som kan säga vart vi e...."


Film och favvomumma

Filmen var riktigt bra!! Skrattade otroligt mycket, tror lite tårar också kröp fram. Med andra ord en film som berörde.

Fick världens överraskning när jag kom till FF för att hämta Diezel nyss... Han hade fått en grej på jobbet...
Och jag som inte äter godis. En av mina absoluta favoriter!!! Jag försökte övertala honom om att ställa ett gäng i mitt skafferi, men han skulle hålla koll på dem... :/ Får väl se hur lång tid det tar innan han ätit upp dem...

Oscar, jag väntar fortfarande på det där snacket vi skulle ha!! Du har inte glömt bort det va? "Frisyrer vi minns" och annat skojsigt... Bilder mottages mer än gärna!!! Finns ju ngn som fyller år snart... hi hi...

image221

27 dresses

Idag har varit en bra dag, till skillnad mot igår. Då ville jag helst ha en spade så jag kunde gräva ner mig ngnstans... Det känns så ibland... Ingenting kändes bra!!!

Ikväll ska jag på bio, utbjuden av snäll Linda. 27 dresses skulle det bli, tror den är riktigt bra faktiskt.
Blir nog lite cashewnötter att smaska på också. För godis är förbjudet... På tal om godis så går min plan utmärkt för tillfället. Åt rätt håll iaf... :)

Hörde att wilden är i stan med sin söta son, kanske man kunde hinna se en sväng av dem innan de drar tillbaka till estocolmo...vore riktigt nice det!!

kram på er!!

Tvätta?? men nej då...

Skulle börjat tvätta vid tre, men som vanligt hade någon tagit min tid!!! Fjärde gången nu på kort tid... Snäll som jag är väntar jag till fyra...men sen tar jag ur deras tvätt!! jag behöver tvätta och nästa lediga tid var inte förrän på söndag...
Vad gör man åt tvättidstjuvarna egentligen??

Mätt och go i magen är jag i alla fall. Kyckling med wokade grönsaker stod på menyn idag, muumms!! FF får pasta o kycklingsås i sina matlådor. Han behöver ju massa kolhydrater så som han sliter på dagarna. ;)

Spackla och du får en hund!!

En tredje natt utan värst vidare mkt sömn...jobbigt det hära...
Har ju använt nässpray väldigt mkt det senaste, och bestämde mig i söndags för att försöka sluta. Det resulterade i sömnlösa nätter... Det börjar väl släppa lite grann nu men är fortfarande otroligt jobbigt.
Tänk er själva, så tät i snoken så det inte går att svälja. Skulle jag svälja så slår det lock för öronen!! :/ Och jag som är van att alltid andas med näsan, gissa att jag blir torr i munnen nu!! Gaahh!! Aja, det går väl över så småningom.

Ledig från skolan idag vilken innebär tid i tvättstugan, disk och date med dammsugaren. Jag borde ta ett ryck i sovrummet också men har liksom tappat motivationen. Någon som vill komma hit och hjälpa mig spackla och slipa??!! Som tack för hjälpen kan man få låna en knäpp hund. :)

image220

Prinsessan på ärten

Var bort till FF en sväng förut...han skulle laga lite kvällsmat till sig. Soppa och mackor blev det. Fast det höll på att bli en långdragen soppa. Han glömde nämligen att sätta på spisen...hi hi...

En annan rolig sak med min älskling var i Sälen, första natten fick han ruskigt ont i ryggen och klagade på sängen givetvis. Han bytte säng och gjorde en egen konstruktion. Mjukt blev det i alla fall, men blev det verkligen bättre??

Prinse(ssa)n på ärten...

image219



Frustration, Fest och Futsikt...

Har lugnat ner mig lite grann nu men är fortfarande grymt frustrerad...

En inbjudan låg i FFs brevinkast igår, vi är bjudna på inflyttningsfest på lördag. Kul!! Får se om FF känner för att gå, jag tycker iaf det vore riktigt kul! Skulle egntligen haft en hemmakväll, var ju ett bra tag sen sist nu, men det kommer fler helger till det!

Vår lägenhet i Hundfjället låg grymt bra till, alldeles vid liftarna. Det var ju meningen att Diezel skulle varit med så då hade det inte funkat att ha en stuga långt bort från backarna.
Så här fin utsikt hade vi från vår balkong!!

image218

Kunde bara ordet NEJ...

Kommer precis från läkaren. Min nya läkare här i Karlstad. Vilket pucko rent ut sagt!! Fick jag någon hjälp?? Nej. Hade hon läst igenom min journal? Nej. Kunde hon göra ngt över huvud taget? Nej. Hennes svar var att jag fick själv leta hjälp på stan. Vad då 'på stan'?? Privat psykolog menade hon då. Jaha, och vem ska betala det då?? Det är ju svindyrt...

Allergitestet då...men nej då. De gjorde inte såna. Nu får man själv räkna ut vad man är allergisk mot för deras tester är inte tillförlitliga nog. Vad då räkna ut själv?? Ja visst, jag vet att jag inte tål pollen eller katter. Hade varit skönt att få veta just vilket pollen jag inte tål, och om jag är allergisk mot hundar... Men apotekets tabletter hjälper inge vidare, kanske jag kunde få något bättre på recept? Nej då, läkaren säger då att de har inget som är bättre. Jag kan ta dubbel dos av de receptfria istället.

Gick från läkaren med en hopplöshet jag nog aldrig tidigare känt. Om inte en läkare kan hjälpa mig, hur ska jag då bli frisk?? Det enda hon kunde ge mig var ett intyg på att jag har en 100% nedsättning av min arbetsförmåga. Fast det visste jag ju redan... Detta är nu min husläkare som jag ska fortsätta gå hos...lovely!! :/

En liten människa är rätt hjälplös bland alla myndigheter och institutioner. Vad gör man??

Kidnappad!

Diezel blev kidnappad på långpromenad förut, det var ju snällt. jag passade då på att laga lite mat åt min älskling. Blev ett par matlådor också, ris med chili con carne. :)

På tal om mat, här är en underbart god lunch jag åt i fredags. Tonfiskröra med sallad! Mumma!!
image217

Ny design...

Håller på och filar på en ny design så ni får stå ut med att det ser lite rörigt ut här ett litet tag framöver...
Bjuder på en underbar vy över fjället i Sälen!! Har precis hoppat av korgliften för att käka lunch i solen!

image216

Smurfen FF

Det är tur att jag hittat en sån underbar kille som FF...eller var det han som hittade mig?? När man är med honom kan man alltid räkna med att va på bra humör, för skratten kommer ofta...

I helgen t ex, vi skulle spela Scotland Yard. Det är tydligen ett av FFs favvospel, vi andra hade aldrig spelat det förut. En ska va tjuv och de andra ska fånga tjuven. Kruxet är bara det att tjuven är osynlig nästan hela speltiden. För att vi inte skulle se vart FF tittade (han var givetvis tjuven) hade han en mössa neddragen för ögonen...så satt han hela tiden. Kan tro att det blev varmt under den... Kolla vad söt han var!!

image214

New Kids On The Block

Tillbaka i skolbänken då...
Jag har sett fram emot den här sälenresan i typ två månader eller ngt, tänk vad snabbt den var slut!! Vi måste åka dit nästa år igen!! Kanske lite tidigare på säsongen så det är lite kallare och bättre underlag i backarna.

Orkade aldrig packa upp igår, tog det bara lugnt med Diezel. Hjälp vad härligt det var att träffa honom igen!! Skönt att va utan "tvånget" att gå ut ibland, men ännu skönare att få tillbaka honom. Det märktes att han hade haft fullt upp hela helgen för igår kväll bara sov och sov han. Orkade nästan inte ens hoppa upp i soffan...

Hörde en kul grej på radion under hemresan igår, det handlade om att vara kär i en idol. Var femte svensk är just nu kär i någon idol. Osökt kom jag då att tänka på vår käre Håkan Bråkan... :)
En barnpsykolog hade uttalat sig i den här frågan. Han ansåg att kärleken till en idol ofta innebär en medveten eller omedveten önskan att själv bli känd, eller att få ta del av deras bankkonton.
Så Håkan, är det verkligen kärlek eller vill du bara åt hennes pengar??!! ;)

Fast det är klart, jag måste väl erkänna att jag var lite smått förtjust i grabbarna i NKOTB på den tiden det begav sig... Hörde förresten att de skulle återförenas, gissa att jag ska gå på deras konsert då!! :D

Nä, tillbaka till klassrummet igen. Idag har vi börjat med keramik.

tebax te vardan...

Jaha då var man hemma igen då, helgen gick rysligt snabbt. Tycker inte det var alls länge sen klockan var fyra på torsdag morgon och jag gick upp för att dra till Hundfjället... Men men, tiden går snabbt när man har kul. Vilket jag definitivt märkte i fredags, då åkte ju inte jag nåt utan väntade mest på att de andra skulle tröttna på backarna. hade vädret varit bättre då så hade jag ju kunnat gå långpromenader eller nåt...

På tal om väder ja, vi har haft otroligt varierande väder. På torsdag var det grymt mjuka backar, ganska varmt och lite sol ibland. På fredag var det lite kyligare till att börja med, sen regnade det från fyra och framåt!!
Lördagen var underbar, strålande sol och helt perfekta backar. Väldigt hårda till att börja med men annars jättebra...

Nu ska jag slappa i soffan tillsammans med min efterlängtade Diezelbäbis. han var inte med på resan utan fick vara hos hundvakt. Bjuder på ett litet smakprov från Sälen... :)

image213

Hundfjällan rapporterar

Jösses vad jag är slut!!!!
Känns underbart att ligga i backen och se fyraåringar susa förbi mig... Själv är jag glad om jag kommer ner utan alltför många blåmärken.
Igår var jag grymt rastlös när de andra åkte...så idag vart jag på't igen. Träningsvärken lyser ännu med sin frånvaro, knäna o rumpan är dock blåslagna...

Vädret är gudomligt underbart idag...backarna är hårda men rätt så bra. Igår kväll kom n hel del regn så då var det skönt att sitta inne i lägenheten och spela spel. FF ägde Scotland Yard, det var inte ens nåt kul spel... :/

Ja just det, JAG HAR ÅKT KNAPPLIFT IDAG!!! Det är mkt svårare än korgliften...där sitter man ju bara... :D

Imorgon drar vi hemöver igen...tråkigt men rätt så skönt ändå.

Ha de..........

På plats

Jaha då var första dagen avklarad och inga ben är ännu brutna. Men jag kan ju lugnt säga att det var grymt jobbigt i backen igår.
Men...JAG HAR LÄRT MIG ATT SVÄNGA ÅT BÅDA HÅLLEN!!! Och det är inte som att åka slalom,bräda är mkt svårare. Jag kämpade mig igenom tre åk sen var jag helt slut. Då hade vi åkt i sex timmar, minus lunch då...
FF lurade in mig i ngn trollskog, där var bara massa barn o troll som pratade. Ocg grymt flackt så jag höll på att aldrig ta mig därifrån... :/

Skriver nog mer senför idag har jag paus från backen.

SÄLEN here I come!!

Inge skönt att vakna av klockan och den är bara FYRA!!! Gaah!!
Men vad gör man inte för den goda sakens skull... Strax bär det av till Sälen. Jag har ingen aning om jag kommer åt en dator där uppe så vi får se om det blir nåt skrivet innan söndag...
Men då kommer jag iaf bjuda på härliga bilder!!! (annapanna på huvet...annapanna i en drethög...annapanna i en misslyckad saltomortage...annapanna med brutna ben...annapanna i ett träd...) Ja ni förstår kanske min vana av att åka snowboard!! :D

Tills vi hörs igen... :/

Lurad?

Det var ju första april igår, var det någon som blev lurad??
Jag tror att jag klarade mig ifrån det, men jag lyckades lura ett par stycken.
En läskig sak hände idag... Jag lurade min syster igår att jag skulle få tillbaka en viss summa på skatten. Idag fick jag skattebeskedet, och min "skojsumma" stämde så när som på ett par tior. Det var grymt creepy!!

Imorgon bitti smäller det!! Vid fem drar vi iväg till Sälen. Köttfärspajerna är klara, men jag har inte börjat packa än... Måste ner till stan sen också och fixa ett par saker. Ska träffa Linda o Sofie en sväng. Jag o FF ska iväg och handla mat. Kort sagt, den här dagen är fullproppad av måsten... 

 


Nu har jag bevisen!!

Härlig kvällspromenad med Diezel, kastade pinnar och sprang. Jag sprang lite mindre.
Bevisen är funna nu!! Bevisen på att våren äntligen är här.
Både blåsippor och Harley Davidson hittade vi på våran promenix. Underbart!!!

Nu blir det räksallad till kvällsmat. Mumma!!

mycket på gång...

Det är mkt härnu...
Sälen på torsdag innebär en del förberedelser, och lilla Anna är som alltid ute i god tid!! Inte... :/
Idag görs här köttfärspajer som ska frysas in för enkel middag där uppe. Det ska städas, diskas, handlas, pussas, kramas, tvättas, packas, kramas, packas ännu mera...
Och eftersom det bara är jag o Diezel här blir det väl han som råkar ut för mina pussar och kramar...stackarn... :D

Vad skönt det är att kunna blogga igen, har varit nåt som saknats de här dagarna... Det är även ngt annat som saknas, och det är en utlandsresa. Just nu skulle jag hålla tillgodo med vad som helst...behöver komma bort ett tag nu!! Skulle va underbart, men så blir det väl inte...

Hur undviker man blåmärken på bästa sätt?? Jag brukar se hemsk ut efter ett par dagar i backen...åker nämligen bräda, vilket jag inte är så duktig på än...

Äntligen!!

Eftersom blogg.se har legat nere i två dygn har det inte kunnat bloggats ngnting alls. Men nu är allt igång igen!!

Festen i lördags var jättekul, alltid roligt att umgås med trevliga brudar!! Taxi med Snälla Sven ner till månen och sen dansgolvet resten av kvällen!
Den libanesiska maten var speciell men ruskigt god. Stackars johanna och maria fick avsmak på den nötfärsfyllda bulguren när jag sa att den smakade som blodpudding...men den gjorde ju det! :)
Johanna tröstade sig med en smarrig efterrätt...

image212


RSS 2.0